Barion Pixel

A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat használunk. 

A telefonos megkereséseket jelenleg ügyfélszolgálatunk nehezen tudja fogadni. Kérjük a szivattyubolt@szivattyubolt.hu e-mail címre írják meg érdeklődéseiket!

Igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni!

Megértésüket köszönjük!

Elfogadom

A robbanó motoros szivattyúk szakszerű karbantartása

Ha a téli pihenő után tavasszal ismét elővett szivattyú nem működik, valószínűleg nem fordítottunk elegendő figyelmet a karbantartására.

Ahhoz, hogy önfelszívó vagy centrifugális motoros szivattyúnkat sokáig használhassuk meghibásodás nélkül, körülbelül 10 munkaóránként meg kell tisztítanunk az acélhálós légszűrőt benzinnel, majd száradás után visszahelyezni. Textil vagy szivacs légszűrő esetén elegendő sűrített levegővel átfújni az alkatrészt. Ha bármilyen sérülést veszünk észre rajta, ne tegyük vissza, hanem cseréljük ki.

Az üzemanyagszűrő állapotának ellenőrzése

Az üzemanyagszűrő állapotát is időről időre ellenőrizni kell: a tartályos karburátoros változat szűrőjét benzinnel megtisztíthatjuk, a membrános karburátoros típus szennyezett szűrőjét viszont mindenképp cserélni kell. A gyertyákat rendszeresen tisztítani, az olajszintet és a szikraközt pedig ellenőrizni kell, illetve 50 munkaóra után olajcserére is szükség van. Nagynyomású motoros szivattyúk esetén rendszeresen ellenőrizzük és tisztítsuk meg az elszívó szűrőjét, illetve ellenőrizzük az olajszintet és az olaj állapotát.

A rögzítőcsavarok vizsgálata

Időről időre a tömlőnyomást, a szívókör épségét, a szívás/nyomás egyensúlyt, illetve a szivattyúegységet rögzítő csavarok meghúzását is meg kell vizsgálni, illetve olajcserére van szükség. Évente egyszer ellenőrizzük, és ha kell, cseréljük le a membránokat, illetve arról is győződjünk meg, hogy a szivattyú és az adott gép egymáshoz való rögzítése továbbra is elég stabil-e.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog Szivattyú