A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat használunk. 

A telefonos megkereséseket jelenleg ügyfélszolgálatunk nehezen tudja fogadni. Kérjük a szivattyubolt@szivattyubolt.hu e-mail címre írják meg érdeklődéseiket!

Igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni!

Megértésüket köszönjük!

A szivattyú téli karbantartása

A vízszállító berendezéseket is fel kell készíteni a hidegebb időszakra. A karbantartás során nem kell szakembert hívni, érdemes megfogadni egy pár jó tanácsot, és biztosak vagyunk abban, hogy a készülék tökéletesen fog működni. A karbantartás lépéseit elvégezve számtalan meghibásodástól óvjuk meg a berendezést.

Figyeljünk oda, hogy a csövekben ne legyen víz. A téli időszakban a szivattyú csöveiben lévő víz megfagy, és szétrepesztheti a szivattyú szerkezetét. A legjobb az, amikor a szivattyút fagymentes helyen tároljuk, nem kell okvetlen melegnek lennie, csak ne legyenek nagyon hideg sem. A szivattyú alkatrészei nagyon sérülékenyek, így erre mindenképpen oda kell figyelni.

Így többszörösen is meg tudjuk növelni a szivattyú élettartalmát. A téli szezon beindulása előtt mindig figyeljünk oda, hogy a szivattyún ne legyenek apróbb meghibásodások, mert ezek csak mélyülni fognak a hidegebb hónapok alatt. Ha bonyolultabb készülékkel rendelkezünk, akkor mindenképpen érdemes szakértőt hívni. A téli hónapok alatt sem szabad kint hagyni a kútban a szivattyút, hiszen a nagyobb hidegben akár még a kút vize is képes megfagyni. A megfagyott víz pedig nagyon tud ártani a szivattyúnak, és ha huzamosabb ideig van így a vízben, akkor az a berendezés tönkremeneteléhez is vezethet.

A szivattyút mindig alaposan meg kell tisztítani, és szennyeződésektől mentesen kell száraz helyre tenni. A hazai adatok szerint a fagyhatár 500m tengerszint felett 80-100cm között mozog. Figyeljünk oda, hogy a csapok és a slagok se maradjanak vízzel teli.

Címkék: Szivattyú

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog Szivattyú