Termékek Menü

A kézi szivattyúk

A kézi szivattyúk

 

Ugyan mai modern világunk már mindent gépesíteni akar, nem érdemes megfeledkeznünk minden elektromos és benzinmotoros szivattyú őséről, a kézi szivattyúkról. Azt gondolnánk, hogy a szivattyúk világa valami hétköznapi ember számára homályos, elvont világ, pedig a mindennapi életben szinte mindenki használ szivattyúkat, vagy szivattyú (dugattyú) elven működő eszközöket.

A kézi szivattyúk

 

Ugyan mai modern világunk már mindent gépesíteni akar, nem érdemes megfeledkeznünk minden elektromos és benzinmotoros szivattyú őséről, a kézi szivattyúkról. Azt gondolnánk, hogy a szivattyúk világa valami hétköznapi ember számára homályos, elvont világ, pedig a mindennapi életben szinte mindenki használ szivattyúkat, vagy szivattyú (dugattyú) elven működő eszközöket.

 

Régen a tűzoltók szivattyúja is kézi működésű volt – a modern változatokban már megoldották, hogy nagy mennyiségű vizet is kevés kézi erővel volt képes fecskendezni, de gondoljunk csak a fecskendőkre vagy a hozzájuk hasonló formátumú tortadíszítő vagy hurkatöltő eszközökre! Ne feledkezzünk meg a biciklipumpáról, és számos egyéb pumpatípusról, amit használunk a ház körül!

 

 

Milyen kéziszivattyúkat használunk manapság?

 

Általános alkalmazás

 

Kézi erővel működtetett szivattyúkat rendszerint a ház körül használunk, vagy olyan helyeken, ahol nincs szükség óriási teljesítményre. Szükség lehet még arra, hogy a szivattyú mobil legyen, adott esetben nem megoldható az elektromos vagy benzines betáplálás, ezért van szükség kézi meghajtásra.

A kézi szivattyúk működési elvük szerint lehetnek dugattyús, membrános, tekerős stb. felépítésűek, hasonlóan a más elven meghajtott szivattyúkhoz.

 

 

Víz- valamint gázolaj és üzemanyag szivattyúzás

 

A ház körül víz szivattyúzására van a legtöbbször szükség: talajvíz eltávolítása udvarról, földekről, a pincébe beszivárgó talaj – vagy csapadékvíz eltávolítása, kerti csap és locsolórendszer működtetése, ásott vagy vert kutakból víz kinyerése.

Gyakran lehet szükség – különösen, ha a háztartásban, gazdaságban sok motoros gép van – gázolaj, benzin szivattyúzására is. A különféle kézi átfejtők, hordószivattyúk változatos felhasználási lehetőségeket és teljesítményeket tesznek lehetővé. A hordóból való átfejtéshez gyakran szükség van bemerülő, akár teleszkópos szivattyúcsőre is.

 

 

Élelmiszeripar

 

A borászati szakma tipikusan olyan kézműves foglalkozás, amelyet sokan háztáji módszerekkel és eszközökkel végeznek, és gyakran van szükség a folyadék átfejtésére. A borászatban, mint élelmiszeripari termelésben azonban nagyon nagy figyelemmel kell lenni a szivattyú kiválasztásánál, hiszen nagyon fontos, hogy – mind az alapanyaga, mind a szerkezete – alkalmas legyen a fertőtlenítésre, és ne oldódjon ki belőle a savas közegben se semmilyen szennyezőanyag.

A borászati felhasználásnál is nagy arányban alkalmazzák az ún. hordószivattyúkat és átfejtőket, ami a hordóból való kiemelésre, illetve másik hordóba való átemelésre alkalmas.

 

Egyéb élelmiszeripari kistermelésnél (szörpök, gyümölcslevek, tinktúrák stb.) előállításánál is kiváló szolgálatot tehetnek, például a csomagolásokba adagolás során a kézi szivattyúk. A borászati eszközökhöz hasonlóan itt is nagyon fontos, hogy a szivattyú jól fertőtleníthető kell hogy legyen, ne korrodálódjon és semmilyen közeg ne oldjon ki az alkatrészekből semmit.

 

 

Speciális felhasználások

 

Speciális felhasználási céllal is készülnek kézi szivattyúk – igaz itt is a víz eltávolítása a cél – a hajófenék-szivattyúk a különféle hajókba (jacht, vitorlás stb.) beszivárgó víz eltávolítására szolgál.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog Szivattyú
Összehasonlítás
Kérdése van? Sürgős segítséget szeretne?

Szakértőink visszahívják Önt, hogy szempontjait, problémáját megismerhessük, és a legjobb megoldást nyújthassuk!
Vagy adja meg adatait a visszahívásunkhoz, vagy hívja most kollégánkat az ingyen-hívóval!

Google vélemények
 
Sándor Papik
2 hete
Nagyon elégedetett vagyok a vásárolt termékekkel és a vásárlás körülményeivel is. Két napon belül le is szállították a kiválasztott temékeket. Nagyon örülök, hogy egy jó üzleti Partnerre találtam.
Edit Draviczkyné Szabó
5 napja
"Az árut vasárnap délután rendeltük és kedden már kézhez is kaptuk. Azt hiszem ez mindent elmond! Köszönjük. "
mihály somaji
4 hete
Maximálisan ELÉGEDETT voltam. A keresett terméket könnyen megtaláltam a boltban, a megrendelés zökkenőmentes zajlott, a kiszállítás gyors, pontos volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom
Ottó Sipos
egy hónapja
Hozzáértő, szakmailag felkészült, vásárlóbarát bolt, amivel ilyen szinten ritkán lehet találkozni. Nem a termék ára, hanem ez miatt vásároltam itt.
Gábor Dénes
egy hónapja
Tisztelt Partnerünk!
Egyelőre csak egyszerű vásárlásunk volt, melynél gyorsak voltak, semmilyen probléma nem merült fel.
Karoly Juhasz
egy hónapja
"Mindenkinek ajánlom a szivattyúbolt. hu-t Gyors szállítás, kiváló minőségű termék. "
István Papp
egy hete
Készséges ügyfélszolgálat, udvarias és segítőkész kiszolgálás...kell ennél több?
Annamária Horváth
8 hónapja
Nagyon segítőkész volt a Szivattyubolt.hu munkatársa. Egyáltalán nem értek a szivattyúkhoz, csak annyit tudtam, hogy nem akarok egy olcsó "egy szezonos" szivattyút venni. Kb. 30-40e Ft közötti modellt kerestem, és kiválasztottam 3 nagyon hasonlónak tűnő Pedrollo modellt (erről jókat olvastam a fórumokon). Amikor felhívtam az ügyfélszolgálatot és elmondtam, hogy jelenleg milyen szivattyúnk van (ami elromlott), annak alapján segítettek kiválasztani a megfelelő készüléket. 1 nap alatt ideért. 1 napja használom, nagyon jól működik. Csendes és erős. Arra nem figyeltem, hogy tápkábel nincs a szivattyúhoz, így azt át kellett szerelni a régi modellről. Szerencsére a szakember, aki beszerelte, megoldotta. Nagyon meg vagyok elégedve a szolgáltatással és a termékkel is. A 3 év garancia is biztató - ez amúgy döntési szempont volt. Csak ajánlani tudom a szivattyubolt.hu-t.
Károly Tóth
2 hónapja
"Ajánlom a céget mindenkinek, aki hozzáértő, segítőkész helyről szeretne vásárolni. Tóth Károly"
Kontor János
3 hete
"Minden rendben volt a vásárlással, a megrendelt termék gyorsan pontosan megérkezett."
 
László Posztós
7 hónapja
"Minden rendben volt. Időben megkaptam a megrendelt árút, annak útjáról folyamatosan tájékoztatást kaptam. Csomagolás rendben. A nyomáskapcsoló jól működik. Az interneten található beállításról szóló videót zene helyett hangos magyarázattal kísérném.
László Németh
2 hónapja
"A webáruház gyorsan, hiánytalanul elküldte a megrendelt tételeket. Összességében elégedett vagyok."
Sandor Lelkes
9 hónapja
"RITKA AZ OLYAN ÁRUHÁZ AHOL VÁSÁRLÁS ELŐTT MEGFELELŐ TÁJÉKOZTATÁST KAPNA A WEBES FELÚLETEN A VÁSÁRLÓ,HOGY MILYEN KÉSZÜLÉKET VEGYEN ÉS FELESLEGESEN NE ADJON KI TÖBBET MINT AMENNYIT KELL."
Zsolt Kárpáti
10 hónapja
Átlátható weboldal nagy választékkal. Az ügyfélszolgálat nem csak segítőkész de még szakmailag is lehet velük egyeztetni, segítséget kérni. A pletykák szerint létezik olcsóbb weboldal ami szivattyúkkal foglalkozik. Pár ezer forintos …Tovább
János Zoltánné Fodor
9 hónapja
"Nagyon egyszerű volt a honlapon a keresés és a további árú rendelés. A kiszállítás gyorsasága is kellemes meglepetést okozott, ezért ajánlom mindenki figyelmébe aki szivattyút szeretne vásárolni. Egyszerű kényelmes és korrekt a weboldal általi rendelés
Király Csaba
egy hónapja
"Tisztességes, korrekt üzlet, mindenkinek bátran ajánlom!"
Tibor Tuba
3 hete
Jól átlátható,felhasználóbarát webáruház,szupi logisztika!"
István Varga
4 hónapja
"Kiváló webáruház :) Gyors, áttekinthető és könnyen zökkenőmentesen ment a rendelés!"
Zsom Béka
7 hónapja
Egyszerű vásárlás, jól használható weboldal. Gyors kiszállítás a raktáron lévő termékből.
Megbízható korrekt bolt. (Bankkártyás előre fizetéssel vásároltam)
Gabi Nagyné
8 hónapja
10 csillagot kapna, ha lehetne. Mit mondhatnék? A weboldal világos, telefonon elérhetőek és segítőkészek, email-ben a kommunikáció tisztelettudó, a termékük jó áron van.
 
Imre Csúz
5 hónapja
"Megírtam az előző rublikában, de leírom mégegyszer; Az önök vállalkozása gyors, korrekt, megbízható!"
Tom Kamaras
6 hónapja
"Csak ajánlani tudom mindenkinek az Önök cégét! Gyors, precíz és segítőkész csapat veszi körűl."
István Bazsika
8 hónapja
"Mindenkinek csak ajánlani tudom. Gyors , pontos volt a kiszolgálás . minden web áruháznak így kéne működni... Gratulálok sok vásárlót , sok sikert a vállalkozásához.."
Orsolya és Olivér Dr. Orovecz
9 hónapja
"Csak ajánlani tudom! Szivattyúvezérlést vettem aminek kivitele és előkészítettsége teljesen korrekt és mindenben megfelel a szabványoknak. A kiszállítás extra gyors volt mindenféle probléma nélkül. "
Balint Jozsef
2 hónapja
"Probléma nem volt, ok" rendben küldték jól működik
Krisztián Tamáskovits
8 hónapja
"Nagyon jó csapat, segítőkész, felkészült, kedves, türelmes, betartják amit ígérnek, visszahívnak, gyorsan, hatékonyan végzik a munkájukat. Szívesen ajánlom bárkinek, nagyon meg voltunk elégedve a szolgáltatásukkal."
Lajos Takács
egy hónapja
"Minden rendben volt, és a szállítás is gyorsan lezajlott"
Bajna Hungaro-fett09Kft
2 hete
Korrekt, gyors partner, másnapi szállítással, kedves kommunikációval.
a. b.
2 hete
"Gyors, pontos, jól kezelhető webáruház."
János Árpád Kovács
10 hónapja
"Jó szívvel ajánlom a szivattyúbolt.hu webáruházat azoknak, akik szivattyút, vagy alkatrészeket akarnak vásárolni. Az árak megfelelők, óriási a választék, a szállítás valamint az ügyintézés gyors és korrekt."
Válasz a tulajdonostólegy éve
Köszönjük szépen az ajánlást kedves Árpád!
 
László Kupás
egy éve
Minden civódónak és már elhatározott leendő vásárlónak ajánlom!A weboldal könnyen kezelhető és minden információ ami kelhet ,megtalálható!Ilyen flottul nem ment sehol máshol a rendelés és kiszállítás!Dicséret mindenkinek és köszönöm!(Megrendelés leütésétől számított 24 órán belül a kezemben volt a termék)
Válasz a tulajdonostólegy éve
Kedves László!
Nagyon szépen köszönjük a dicsérő szavakat, jólesik olvasni őket.
Minden jót!
Jenő Szilasy
egy hónapja
"Ajánlom az oldalt bárkinek gyors és korrekt. "
Zsolt Feke
3 hónapja
"Teljes mértékig elégedett vagyok az Önök munkájával!"
Péter Gyula Varga
egy éve
"Nagyon segitokesz es szakmailag jol felkeszult a telefonos ugyfelszolgalat. En egy hidrofor rendszer kiepitesehez rendeltem termekeket. A feladat osszetett volt, de minden reszletet kimerito volt a tajekoztatas es a szukseges alkatreszek meglete. Igy utolag is koszonom a segitseget!"
Válasz a tulajdonostólegy éve
Mi köszönjük, hogy segíthettünk Önnek kedves Péter!
Köszönjük azt is, hogy másokkal is megosztotta véleményét!
Laszlo Koos
5 hónapja
A vásárlás, a kiszállítás gördülékenyen ment. Az ár versenyképes. Ajánlom másoknak is a webáruházat.
Etele Tóth
10 hónapja
"Rugalmas, vevőközpontú, precíz kis csapat! Személyre szabott, gyors kiszolgálás, kedvező árak. Ajánlom: ha szivattyú, akkor keresse a szivattyubolt.hu-t!"