Termékek Menü

Szivattyúk az esővíz felhasználásához

Szivattyúk az esővíz felhasználásához

 

A csapadékvíz begyűjtésével és különböző célokra való felhasználásával sokat megtakaríthatunk a vízszámlánkon. Az esővizet felhasználás előtt azonban meg kell szűrni. Mindenképp helyezzünk a tartályra egy rácsot, amely távol tartja a faleveleket, ugyanis azok a vízbe kerülve és ott elrothadva rontják annak minőségét.

Szivattyúk az esővíz felhasználásához

 

A csapadékvíz begyűjtésével és különböző célokra való felhasználásával sokat megtakaríthatunk a vízszámlánkon. Az esővizet felhasználás előtt azonban meg kell szűrni. Mindenképp helyezzünk a tartályra egy rácsot, amely távol tartja a faleveleket, ugyanis azok a vízbe kerülve és ott elrothadva rontják annak minőségét. A vízben található port és kormot szintén ki kell szűrni; ezeket egy a csatorna leszállócsöveibe épített ejtőszűrővel vagy a tartály elé szerelt szűrővel távolíthatjuk el. Amennyiben a vizet öntözésre használjuk, az oldott szennyeződéseket nem szükséges eltávolítanunk, hiszen a lágy víz a növényeknek különösen kedvez.

 

A víz kinyerése zagy- vagy centrifugálszivattyúval

 

A csapadékvízgyűjtő tartályból a vizet szivattyúzással nyerhetjük ki és használhatjuk fel. Kis emelőmagasság esetén ezt egy zagyszivattyúval is megtehetjük, amelyet leengedünk a tartály mélyére. Ez a típus a szemcsés szennyeződéseket tartalmazó vizet 5-10 méter magasra képes eljuttatni 100-800 liter/perc sebességgel; a kinyert vizet árasztó öntözésre használhatjuk. A berendezés működését úszókapcsolóval szabályozhatjuk. Ezen szivattyúk teljesítménye általában 0,5-1 kW. Automata locsolórendszer esetén már nagyobb nyomásra van szükség, így ebben az esetben centrifugálszivattyút használjunk. Ezek a berendezések a maximum 0,5 cm alatti méretű szemcséket tartalmazó víz szállítására alkalmasak. A tartályban található szennyeződések miatt érdemes úgynevezett lebegő lábszeleppel ellátni a szivattyú szívócsövét. Vezérlésük történhet úszókapcsolóval, de lehet teljesen automata is.

Ciszternából való öntözésre kivállóan alkalmasak a Pedrollo JSWm 2CX önfelszívó kerti szivattyúja

valamint a Pedrollo Top Multi II

Összehasonlítás
Loading...
Kérdése van? Sürgős segítséget szeretne?

Szakértőink visszahívják Önt, hogy szempontjait, problémáját megismerhessük, és a legjobb megoldást nyújthassuk!
Vagy adja meg adatait a visszahívásunkhoz, vagy hívja most kollégánkat az ingyen-hívóval!