A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat használunk. 

A telefonos megkereséseket jelenleg ügyfélszolgálatunk nehezen tudja fogadni. Kérjük a szivattyubolt@szivattyubolt.hu e-mail címre írják meg érdeklődéseiket!

Igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni!

Megértésüket köszönjük!

Búvárszivattyú működése

- 2014. 05. 05. 07:57:32

A megfelelő búvárszivattyú kiválasztásához tudnia kell, milyen mennyiségű folyadékot szeretne szállítani, illetve ismerni kell a nyomómagasságot, az igényelt maximális felszívást és a maximális szemcseméretet is. A búvárszivattyú anyagának kémiailag kompatibilisnek kell lennie a szállított közegével. Az a környezeti hőmérséklet sem elhanyagolható, amelyen a készülék jellemzően működni fog.

A szivattyú működését többnyire búvármotor biztosítja

A szivattyú működését többnyire egy két pólusú aszinkron villanymotorral szerelt búvármotor biztosítja, mely egy kuplungon keresztül többfokozatú hidraulikát hajt. A szivattyú hidraulikában található járókerekek száma és áteresztő képessége határozza meg a búvárszivattyú emelési és szállítási adatait. A járókerekekben fellépő centrifugális erő hozza létre a folyadék nyomását. Egy járókerék vagy fokozat többnyire 0,6-0,7 bar nyomást hoz létre egy 4”-os búvárszivattyúban. Természetesen a nagyobb átmérővel rendelkező járókerekek nagyobb nyomás létrehozására képesek. A fokozatok számát elosztva az emelőmagassággal megkapjuk a járókerekenkénti nyomás értéket. A szállított mennyiséget pedig a szivattyú járókerekének szélessége határozza meg, amely az 5 liter/perctől akár a több száz liter/percig is terjedhet.

 

Gondoskodjunk a szivattyú helyes beszereléséről

Ha nem értünk a búvárszivattyú beszereléséhez, inkább bízzuk szakemberre, ugyanis a szivattyú meghibásodását gyakran a helytelen beszerelés, illetve üzemeltetési problémák okozzák. Sőt, a szivattyú helytelen használata az ásott kutat is tönkreteheti. Gondoskodhatunk a búvárszivattyú hosszabb élettartamáról azzal, ha csökkentjük a be- és kikapcsolások számát, hatékony szivattyúvédelmet alkalmazunk, és motorvédőt használunk. A Szivattyúbolt.hu kínálatában többféle búvárszivattyút talál, például a népszerű Pedrollo, Jiadi, Dayuan, Aqualift, Calpeda, Grundfos, Wilo vagy Umbra márkák modelljeit.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog búvárszivattyú