DG Flow Steadypres ST M/M 8.5 E

106.553 Ft (83.900 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Megszűnt típus
Szállítási díj: Ingyenes házhoz szállítás
Nem értékelt

Olcsóbban látta valahol?

Mondja meg hol, és tőlünk még olcsóbban megkaphatja!

Tovább
Szállítás akár 24 órán belül
Több száz szivattyú raktárról
Több mint 10 év tapasztalat
Garanciális szervízháttér

Paraméterek

Garancia 1 év
Feszültség 230 Volt
Teljesítmény 1100 Watt
Terhelhetőség 1100 Watt
Max folyadékáteresztő képesség 200
Csatlakozások 1 coll
question_markMax. megengedett nyomás a házban 10 bar
Max folyadék hőmérséklet 60 °C
Kábelhossz 0 méter
Védelem IP 65
Súly 2,9kg
Részletes ismertető A DG Flow Steadypres ST M/M 8.5 E részletes ismertetője

Leírás

A szivattyubolt.hu webáruházban kapható a Pedrollo cégcsoport szivattyú vezérlések fejlesztésére és gyártására alapított leányvállalatának a Digi Flow-nak új frekveciaváltóval szerelt vezérlése a SteadyPres ST M/M 8,5 E. Amely 1,1KW teljesítményig használható

Szivattyúval eddig is sokat tudott spórolni a vízszámlán, de mostantól a villanyszámláját is le tudja faragni.
 

Nézzük hogyan!
A legtöbb szivattyú ritkán dolgozik ideális munkaponton - főleg házi vízellátásnál, nyomásfokozásnál vagy öntözésnél – ami legtöbb esetben energiapazarlással jár. Frekvenciaváltó alkalmazásával viszont az energia felhasználás jelentősen csökkenthető.

Vízszivattyúknál a szállított folyadék mennyiség arányos az áramlási/forgási sebességgel, az áramfelvétel a forgási sebesség változás köbével változik.
20%-os forgási sebesség csökkentéssel már 50%-os áramfelvétel csökkenés érhető el. Az 50%-os forgási sebesség csökkentéssel már hihetetlenül nagy, 80%-os áramfelvétel csökkenés vagyis megtakarítás jár.
Az átlagos energia-megtakarítás akár a 70%-ot is elérheti egy nyomás kapcsolóval vezérelt rendszerhez képest.
 

További előnyök a SteadyPres ST M/M 8,5 E használatával 
Nem csak a villanyszámlán spórolunk, hanem a szivattyú élettartama is megnő a frekvenciaváltó használatával. A SteadyPres ST M/M 8,5 E lágyan indítja valamint állítja meg a szivattyút, nem pörgeti azt állandó 100%-on, így a mechanikus és a hidraulikus és elektromos alkatrészeket valamint a kiegészítő berendezéseket is kíméli. Használatával nem tapasztalható a kosütés ami a csővezetékek szivárgásához, repedéséhez vezethet, jellemzően búvár szivattyúk esetében vagy hosszú csővezeték szakaszoknál. Az inverterbe beépített elektronikus védelem lehetővé teszi a szivattyú hatékony és teljeskörű védelmét úgy mint:

-szárazonfutás elleni védelem
-túlmelegedés elleni védelem
-túláramtól való védelem 
-védelem a szivattyú hosszú idejű inaktivitási problémáitól is pl. a csúszógyűrű feltapadása ellen UNLOCK SYSTEM (beprogramozható, hogy a készülék bizonyos időközönként 1-999perc 5 másodpercre elindítja a szivattyút a beállított minimum frekvencián) vagy az ANTI-FREEZE funkciók is.

Használatával rugalmasabb és hatékonyabb teljesítményű rendszer építhető ki.

A SteadyPres ST M/M 8,5 E maximális megengedett üzemi nyomása 10 bar.
A rendszer nyomás 0,1 bar-os lépésekben állítható 1 és 9 bar között.
Bemeneti frekvencia 50/60 Hz
Kimeneti frekvencia 50 Hz bementi esetében 25-50 Hz (beállítható akar 5Hz-el magasabb érték is mint a szivattyú adattábláján szereplő. Ebben az esetben a felhasználó felelőssége, hogy milyen következményei vannak a magasabb frekvencia beállításának a szivattyúra, motorra és az elektromos rendszerre nézve.)
A maximális áramlási mennyiség 200 liter/perc.
Alacsony nyomásveszteség jellemzi ami 3-4%, pl. 100 liter/perc víz szállításnál 0,3 bar, 160 liter/perc víz szállításnál 0,6 bar.
Rendkívül erős tecnopolimer anyagú házba építették amely IP 65-ős védelmű, valamint ivóvíz szállítására is engedélyezett.
Elektronikus nyomás szenzorral van szerelve ami könnyen hozzáférhető meghibásodás esetén.
Az elektromos hálózathoz és a szivattyúhoz egy egyszerű, de biztonságos cserélhető csatlakozót alkalmaztak.
Elhelyezésre került egy könnyen hozzáférhető ki/be kapcsoló valamint egy olvadó biztosíték.
A beépített kondenzátorokat nagy hővezető képességgel rendelkező műgyantába ágyazták amelyeket speciális hűtőbordával láttak el, amit az áramló folyadék hűt, így sikerült megoldani a kondenzátorok tökéletes szigetelését valamint hűtését is. Karbantartás esetén pedig ezt az egységet is egyszerűen, egyben lehet cserélni.
Elektronikus áramlás szenzorral szerelték fel, valamint szabadalmaztatott visszacsapó szeleppel, amely biztosítja a szivattyú leállítását 2 liter/perc-nél kisebb átfolyásnál valamint szavatolja a tökéletes zárást.

A frekvenciaváltó nagyon egyszerűen beüzemelhető, mindössze a kívánt nyomás értéket és a szivattyú adattábláján szereplő névleges áramerősséget kell megadnia. A nyomásérték 0,1 bar-os az áramerősség 0,1 amper-es lépésekkel állítható.
A tökéletes működéshez egy viszonylag kis térfogatú tágulási tartály beépítése is szükséges, melynek a méretezéséhez és előtöltési nyomásértékének meghatározásához tudnunk kell a szivattyú szállítási kapacitását és a beállítandó nyomásértéket. Ez a méret pedig a 10%-a az adott szivattyú maximális szállítási kapacitásnak. 
Nézzük meg egy példán keresztül.
A beállítandó nyomás pl. 3 bar, a szivattyú pedig 70 liter/perc maximális szállítási teljesítménnyel rendelkezik. Ebben az esetben a 70 liter/percnek a 10%-a 7 liter, vagyis egy 7 literes tágulása tartályra volna szükségünk. Azonban csak 5 vagy 8 literes kapható a kereskedelemben így a 8 literest kell beépíteni a megfelelő működéshez. A tágulási tartály előtöltési nyomása pedig a beállított nyomásérték 70%-a kell hogy legyen, jelen példánkban a 3 bar 70%-a azaz 2,1 bar.
A SteadyPres ST M/M 8,5 E-t a szivattyúhoz a lehető legközelebb kell telepíteni. Amennyiben nem tudjuk a szivattyú közvetlen közelébe felszerelni, az elektromos hullámok optimalizálása végett három beállítás közül választhatunk:
- 5 méter kábelhosszúságig
- 5-20 méter kábelhosszúságig 
- valamint 20 méter kábelhosszúság felett
Gyárilag a HI jelzésű 5 méter kábelhosszúságig beállítás él.

SteadyPres ST M/M 8,5 E + opcionális bővítő panel
A bővítéshez szükséges panel segítségével, amely a készülék hátoldalán található egyszerre akár két vagy három egység is tud kommunikálni. Így több szivattyús rendszerekben pl. nyomásfokozás esetén is kiválóan használhatóak.
Bármelyik készülék beállítható vezér (Master) vagy alárendelt (Slave) egységnek.
Az így felállított rendszer felváltva indítja a szivattyúkat annak érdekében, hogy üzemidejük azonos legyen, és így egyforma terhelést kapjanak a szivattyúk. Az egység bármelyik szivattyú meghibásodása esetén automatikusan kizárja azt a rendszerből.
Az opcionális bővítő panel segítségével szintjelző szonda, úszókapcsoló vagy távoli indítás/leállítás is be köthető, valamint parancs vagy riasztási jel kimenet is megvalósítható.

Fórum

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Grundfos JP 6

105.250 Ft
Megszűnt típus
Feszültség 230 V
Teljesítmény 1350 W
Emelőmagasság 44-26 m
Szállítási teljesítmény 10-70 liter/perc
Garancia 2 év

DG Flow Steadypres ST M/T 07 E

122.428 Ft
Megszűnt típus
Feszültség (Be/Ki) 230V/3x230V
Terhelhetőség 1,1 kW
Névleges áram 7 A
Nyomástartomány 1-9 Bar
Frekvencia 25/60 Hz

FORAS KM 210/1

86.614 Ft
Megszűnt típus
Feszültség 230 V
Teljesítmény 1500 W
Emelőmagasság 44,1-33,5m
Szállítási teljesítmény 20-120 liter/perc
Garancia 1 év