A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat használunk. 

A telefonos megkereséseket jelenleg ügyfélszolgálatunk nehezen tudja fogadni. Kérjük a szivattyubolt@szivattyubolt.hu e-mail címre írják meg érdeklődéseiket!

Igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni!

Megértésüket köszönjük!

Szállítás akár 24 órán belül
Több száz szivattyú raktárról
Több mint húsz év tapasztalat
Garanciális szervizháttér

Elpumps BP 14

Feszültség 230 V
Teljesítmény 1600 W
Emelőmagasság 78-10 m
Szállítási teljesítmény 10-61 liter/perc
Jótállás 2 év
Elérhetőség: Áruházi raktáron :-)
Szállítási díj: 3.490 Ft
Átlagos értékelés: (1)
Gyártó: Elpumps
155.800 Ft (122.677 Ft + ÁFA)

Paraméterek

Jótállás 2 év
Feszültség 230 Volt
Teljesítmény 1600 Watt
Emelőmagasság 78-10 m
A fenti emelőmagasságokhoz tartozó szállítási teljesítmények 10-61 l/perc
Nyomó csatlakozás 5/4 coll belső menet
Max bemerülési mélység 10 méter
Max folyadék hőmérséklet 35 °C
Szivattyú átmérő 98 mm
Szivattyú ház Rozsdamentes acél
Tengely Rozsdamentes acél
Járókerék Technopolimer
Kábelhossz 20 méter
Súly 17kg
Szállított mennyiség 10 méteren (1bar) 61 liter/perc
Szállított mennyiség 20 méteren (2bar) 56 liter/perc
Szállított mennyiség 30 méteren (3bar) 53 liter/perc
Szállított mennyiség 40 méteren (4bar) 46 liter/perc
Szállított mennyiség 50 méteren (5bar) 40 liter/perc
Szállított mennyiség 60 méteren (6bar) 33 liter/perc
Szállított mennyiség 70 méteren (7bar) 23 liter/perc

Leírás

Az Elpumps BP 14 egy mélykúti szivattyú, csőkút szivattyú, ivóvíz szállítására is használható. A szivattyú átmérője 4 col, így 120 mm-es kút átmérőtől fölfelé ajánlott, hiszen abban már nem tud leengedés közben megakadni. Alkalmas lakossági használatra, csőkutak talajvíz csökkentésére. A BP 14 tiszta vizű kutakhoz ajánlott.

Magyar termék! Az Elpumps 1994-ben alakult. A Fogyasztói igények folyamatos monitorozásának és a korszerű technológiák alkalmazásának köszönhetően Magyarország legnagyobb szivattyúgyártójává nőtte ki magát. Gyártásuk során a legkorszerűbb anyagokat használják fel, melyek megfelelnek a hatályos európai szabványoknak. A legkiválóbb alapanyagokból készült motorok nagy teljesítményük mellett hosszú élettartamra lehet számítani, megállják a helyüket nehéz körülmények között is. Az Elpumps ISO 9001 minősítéssel rendelkezik.

Az Elpumps BP 14 7,8 bar nyomásra képes maximálisan. Az egy fázisú motor 1400 W teljesítményű, benne található egy hővédelem, mely védi a készüléket a túlmelegedéstől. Az Elpumps BP 14 IPX8-as védelemmel rendelkezik. A szivattyú 61 liter/perc maximális szállítóteljesítményre képes. A szállítandó közeg nem lehet több +35 °C foknál. Az Elpumps BP 14 nagy homoktűréssel rendelkezik. Megbízhatóságával és egyszerű kezelhetőségével kitűnik társai közül. A szivattyút a víz szint alá maximálisan 10 méter mélyre telepítsük.

A készülék gyárilag 20 méter kábellel van szerelve, de kérésre meg tudjuk azt toldani. A szivattyú régebbi verzióihoz tartozott egy indítódoboz, melyben a szivattyú indításához szükséges kondenzátor található, azonban az Elpumps átállt a belső kondenzátoros megoldásra, így az új készülékekhez külső indítódoboz már nincs. Amikor a szivattyú gyakran kapcsol ki-be, az első dolog, ami meghibásodik a kondenzátor szokott lenni. Ezt mivel nem a szivattyúban található, könnyen tudjuk cserélni. Fontos, hogy amennyiben ezt mi magunk végezzük, ugyanolyan μF értékű kondenzátort válasszunk. Ellenkező esetben ez a szivattyú motorjának károsodásához vezet.

Anyagát tekintve a szivattyúház maga rozsdamentes acélból készült, a lapátkerekek technopolimerből. Ezek igen kopásállóak, hosszú élettartamot szavatolnak. Az Elpumpsnak kiépült szervízhálózata van, motorja újratekercselhető, így, ha javításra van szükség, ez lehetségessé válik. A tengely anyaga rozsdamentes acél. A szivattyú nyomócsonkja 5/4” belső menet. Amennyiben a készüléket vezérléssel együtt használjuk, úgy mindenképpen ajánlott egy visszacsapó szelep megléte a rendszerben. Az indítódobozt (kapcsolódobozt) az időjárási elemektől védett helyre kell telepíteni, hiszen az csak fröccsenő víztől védett, fontos, hogy ne ázzon el, mert az zárlatot is okozhat. Az Elpumps BP 14 karbantartási igénye alacsony. Amennyiben hangos, sikító hangja van, úgy a tengelytömítésnél beázott és eljutott a víz így a csapágyhoz. Ebben az esetben ezek cseréjére van szükség.

A szivattyú leengedéséhez mindig használjon függesztőkötelet, vagy acélsodronyt. Mind a kettő kapható webáruházunkban. Nyomóágnak megfelelő lehet KPE cső, vagy nagy nyomásálló slag is. A készüléket csak függőleges állapotban telepítse. Homoktűrése 20 g/m3.

Vásároljon a szivattyubolt.hu-tól magyarországi garanciával! Szükség esetén szervizeljük is a szivattyúkat. Forduljon hozzánk bátran! Készséggel segítünk.

Még több Elpumps BP szivattyú

Még több Elpumps szivattyú

Fórum

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2022. 03. 16.
Köszönjük szépen a gyors szállítást!
Az üzembehelyezés még nem történt meg, de biztos vagyok benne, hogy nem lesz probléma.