A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat használunk. 

A telefonos megkereséseket jelenleg ügyfélszolgálatunk nehezen tudja fogadni. Kérjük a szivattyubolt@szivattyubolt.hu e-mail címre írják meg érdeklődéseiket!

Igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni!

Megértésüket köszönjük!

Szállítás akár 24 órán belül
Több száz szivattyú raktárról
Több mint húsz év tapasztalat
Garanciális szervizháttér

Elpumps BP 18/3

Feszültség 230 V
Teljesítmény 1000 W
Emelőmagasság 60-15 m
Szállítási teljesítmény 5-55 liter/perc
Jótállás 2 év
Elérhetőség: Száll idő 4-5 munkanap
Szállítási díj: 3.490 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Elpumps
111.500 Ft (87.795 Ft + ÁFA)

Paraméterek

Jótállás 2 év
Feszültség 230 Volt
Teljesítmény 1000 Watt
Emelőmagasság 15-60 m
A fenti emelőmagasságokhoz tartozó szállítási teljesítmények 55-5 l/perc
Csatlakozások 1
Max bemerülési mélység 10 méter
Max folyadék hőmérséklet 35 °C
Szivattyú átmérő 76 mm
Szivattyú ház Rozsdamentes acél
Tengely Rozsdamentes acél
Járókerék Technopolimer
Kábelhossz 20 méter
Súly 14kg

Leírás

Az Elpumps BP 18/3 egy mélykúti szivattyú, csőkút szivattyú. Átmérője 3 col, így 100-110 mm-es kút átmérőtől fölfelé ajánlott, hiszen abban már nem tud leengedés közben megakadni. Alkalmas lakossági használatra, csőkutak vizének továbbítására, kertek, üvegházak locsolására, árasztásos locsolásra, szórófejes locsolásra. Továbbá állatok itatására, kerti öntözőrendszerek üzemeltetésére, talajvíz csökkentésére. Hidrofor tartállyal szerelve alkalmas házi vízellátásra egyaránt. A BP 18/3 tiszta vizű kutakhoz ajánlott, olyan rendszerekhez, ahol viszonylag nagyobb nyomásra van szükség.

Magyar termék! Az Elpumps 1994-ben alakult. A Fogyasztói igények folyamatos monitorozásának és a korszerű technológiák alkalmazásának köszönhetően Magyarország legnagyobb szivattyúgyártójává nőtte ki magát. Gyártásuk során a legkorszerűbb anyagokat használják fel, melyek megfelelnek a hatályos európai szabványoknak. A legkiválóbb alapanyagokból készült motorok nagy teljesítményük mellett hosszú élettartamra lehet számítani, megállják a helyüket nehéz körülmények között is. Az Elpumps ISO 9001 minősítéssel rendelkezik.

A BP 18/3 6 bar nyomásra képes maximálisan. A szivattyú két részből áll össze, egy motorból és a hidraulikából. Ez utóbbi 18 fokozatból áll. Szervizelés szempontjából egyszerűbb a dolgunk, hiszen a motorról a hidraulika eltávolítható. Az egy fázisú motor 1100 W teljesítményű, benne található egy hővédelem, mely védi a készüléket a túlmelegedéstől. Az Elpumps BP 18/3 IPX8-as védelemmel rendelkezik. A szivattyú 55 liter/perc maximális szállítóteljesítményre képes. A szállítandó közeg nem lehet több +35 °C foknál. Az Elpumps BP 18/3-at maximálisan a víz szintétől számított 10 méterre szabad bemeríteni.

A készülék gyárilag 20 méter kábellel van szerelve, de kérésre meg tudjuk azt toldani. A szivattyúhoz tartozik egy indítódoboz, melyben a szivattyú indításához szükséges kondenzátor található. Amikor a szivattyú gyakran kapcsol ki-be, az első dolog, ami meghibásodik a kondenzátor szokott lenni. Ezt mivel nem a szivattyúban található, könnyen tudjuk cserélni. Fontos, hogy amennyiben ezt mi magunk végezzük, ugyanolyan μF értékű kondenzátort válasszunk. Ellenkező esetben ez a szivattyú motorjának károsodásához vezet.

Anyagát tekintve a szivattyúház maga rozsdamentes acélból készült, a lapátkerekek Noryl ppo polimerből. Ezek igen kopásállóak, hosszú élettartamot szavatolnak. Az Elpumpsnak kiépült szervízhálózata van, motorja újratekercselhető, így, ha javításra van szükség, ez lehetségessé válik. A tengely anyaga rozsdamentes acél. A szivattyú tiszta vízre lett tervezve, de viszonylag magas a homoktűrése. Nyomócsonkja 1” belső menet. Amennyiben a készüléket vezérléssel együtt használjuk, úgy mindenképpen ajánlott egy visszacsapó szelep megléte a rendszerben. Az indítódobozt (kapcsolódobozt) az időjárási elemektől védett helyre kell telepíteni, hiszen az csak fröccsenő víztől védett, fontos, hogy ne ázzon el, mert az zárlatot is okozhat. Az Elpumps BP 18/3 karbantartási igénye alacsony. Amennyiben hangos, sikító hangja van, úgy a tengelytömítésnél beázott és eljutott a víz így a csapágyhoz. Ebben az esetben ezek cseréjére van szükség.

A szivattyú leengedéséhez mindig használjon függesztőkötelet, vagy acélsodronyt. Mind a kettő kapható webáruházunkban. Nyomóágnak megfelelő lehet KPE cső, vagy nagy nyomásálló slag is.

Vásároljon a szivattyubolt.hu-tól magyarországi garanciával! Szükség esetén szervizeljük is a szivattyúkat. Forduljon hozzánk bátran! Készséggel segítünk.

Még több Elpumps BP szivattyú

Még több Elpumps szivattyú

Fórum

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!