A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat használunk. 

A telefonos megkereséseket jelenleg ügyfélszolgálatunk nehezen tudja fogadni. Kérjük a szivattyubolt@szivattyubolt.hu e-mail címre írják meg érdeklődéseiket!

Igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni!

Megértésüket köszönjük!

Szállítás akár 24 órán belül
Több száz szivattyú raktárról
Több mint húsz év tapasztalat
Garanciális szervizháttér

Pedrollo 4Blockm 2/6

Feszültség 230 V
Teljesítmény 370 W
Emelőmagasság 45-18 m
Szállítási teljesítmény 10-60 liter/perc
Jótállás 3 év
Elérhetőség: Áruházi raktáron :-)
Szállítási díj: 3.490 Ft
Gyártó cikkszám: 49M42206LA1
Átlagos értékelés: (3)
Gyártó: Pedrollo
167.900 Ft (132.205 Ft + ÁFA)

Paraméterek

Jótállás 3 év
Feszültség 230 Volt
Fordulatszám 2900rpm
Teljesítmény 370 Watt
Emelőmagasság 45-18 m
A fenti emelőmagasságokhoz tartozó szállítási teljesítmények 10-60 liter/perc
Nyomó csatlakozás 1 1/4 col
Max bemerülési mélység 60 méter
Max folyadék hőmérséklet 35 °C
Homoktűrés 200 g/m3
Szivattyú átmérő 100 mm
Beépítési hossz 597 mm
Szivattyú ház Rozsdamentes acél AISI 304
Tengely Rozsdamentes acél AISI 304
Tengelytömítés kerámia/grafit/NBR
Járókerék Delrin
Kábelhossz 20 méter
Védelem IP X8
Szigetelési hőosztály F
Súly 11.2kg
Szállított mennyiség 20 méteren (2bar) 60 liter/perc
Szállított mennyiség 30 méteren (3bar) 44 liter/perc
Szállított mennyiség 40 méteren (4bar) 26 liter/perc
Részletes ismertető

Pedrollo 4Block katalógus (Katt ide!)

Pedrollo 4Block angol nyelvű katalógus (Katt ide!)

KÁBELMÉRETEZÉS TOLDÁS ESETÉRE

kW HP 3X1,5 mm2 3X2,5 mm2
0.37 0.5 93 méterig 156 méterig

Leírás

A méltán népszerű Pedrollo 4BLOCK legújabb szériája egyszerre ötvözi a jól bevált tulajdonságokat a modernizált és újratervezett karaktertisztikával. Ez a modernizált szivattyútípus gyárilag 20 méteres tápfeszültégkábellel rendelkezik. Amennyiben hosszabb tápvezetékre van szüksége, nálunk lehetősége van hosszabb kábellel kérnie, így mi azt megtoldjuk az Ön által kiválasztott hosszmértékre.

Az széria újratervezésénél a legfőbb szempont az energiatakarékos üzemeltetés és a hatékonyság növelése volt. A széria új szivattyúi 10-12% energiamegtakarítást tesznek lehetővé, melynek köszönhetően alacsonyabb lesz a villanyszámlája. További fontos szempont volt, hogy a szivattyúnak megnöveljék a vízhozamát, így az új széria jelleggörbéi magasabb tulajdonságokat mutatnak.

A 4Block széria szivattyúi tiszta vizű kutakba lettek tervezve, azonban az új, szabadalmaztatott úszó járókeréknek köszönhetően a szivattyúk kiemelkedően nagy, akár 30%-kal magasabb homoktűréssel rendelkeznek a régi típusokhoz képest. Az ideális körülmények az üzemelésnél koptató anyagoktól mentes kútvíz, azonban a maximális homoktartalmú, 200 g/m3 kutakban is kiválóan működik, hosszabb távon.

A merülőszivattyú rozsdamentes acélból készült, beépített motorvédelemmel, egy hőkioldó minőségében, mely megvédi a szivattyút a túlmelegedés által okozott károktól, így lényegesen meghosszabbíthatja a szivattyú élettartamát. A csőszivattyú továbbá beépített indító kondenzátorral rendelkezik, tehát nincs szükség külső indítódobozra. A hidraulika minimális hatékonysági index-szel rendelkezik (MEI) és kielégíti az ErP követelményeket.

A Pedrollo 4Block szivattyúi kiváló hatásfokának köszönhetően kielégíti a háztartási szektorban fellépő igényeket, így alkalmazható házi vízellátó rendszerekhez, öntözésre, lakossági és mezőgazdasági használatra. Kifejezetten fúrt kutakhoz lettek kitalálva, de ásott kutakba is megfelelő választás. Áramláskapcsolóval vagy nyomáskapcsolóval, hidrofor tartállyal egyaránt üzemeltethető.

A maximális folyadékhőmérséklet +35 C fok lehet. A szivattyút a vízszint alá legfeljebb 60 méterrel telepítsük, ennél mélyebbre nem ajánlott a megnövekedett nyomás miatt. A szivattyú képes akár vízszintes működésre is. Ajánlott maximális kapcsolás óránként 30, egyenlő időközönként.

A 4Blockm 2/9 szivattyú egyfázisú motorral rendelkezik, ezt jelöli a névben az „m” jelző. Motorteljesítménye 550 watt. 60 méteren a szivattyú tud még 25 liter/percet szállítani, 26 méteren pedig akár 60 liter/perc vízhozamra is képes.

A szivattyú csatlakozása 1 ¼ colos, mely megfelelő idom segítségével átalakítható.

A szivattyúház, a tengely és motorburkolat is mind rozsdamentes AISI 304 acélból készült, a diffúzorok anyaga noryl, a járókerekek száma 9, anyaga Delrin. A szivattyú csapágya rögzített rész EPDM, a tengelytömítés állógyűrű kerámia, a forgó gyűrű grafit és az elasztomer NBR. A 550 wattos motorhoz 20 mikrofarádos kondenzátor tartozik.

A Pedrollo 4Block 2/9 csőbúvárszivattyú egy többfokozatú monoblokk szivattyú, mely azt jelzi, hogy a motor és a hidraulika egybe van építve. Telepítésénél arra kell vigyázni, hogy a szivattyú motorja semmiképpen ne legyen közelebb a kút aljához, mint egy méter. Amennyiben ezt a szabályt nem tartjuk be, a szivattyú motorja körül nem áramlik a víz, így az folyamatosan felmelegszik, és ez a motor megsüléséhez is vezethet hosszú távon. Ezen kívül a kút aljában leülepedhetnek apró szemcsék, melyek bejuthatnak a szivattyú hidraulikájába, így koptatva azt. Fontos az is, hogy a víz felszínétől minimum fél méterrel legyen maximum a szivattyú, hiszen azt a víz hűti.

A búvárszivattyú kútba való leeresztéséhez mindig használunk valamilyen függesztő kötelet, drótkötelet. Webáruházunkban két féle méretben kaphatók. A megfelelő függesztőkötél kiválasztása a teljes súly figyelembevételével kell, hogy legyen meghatározva.

A szivattyú NEM rendelkezik beépített visszacsapó szeleppel!

A szivattyúk folyamatos működésre lettek tervezve, rájuk megfelelő üzemeltetési és telepítési körülmények között, 3 év garanciát vállalunk. Szigetelési osztály F, a szivattyúk IP X8-as védelemmel rendelkeznek.  A tápvezeték szabadalmaztatott DRINCABLE HRC típusú, ivóvízhez, az ACS által jóváhagyva az XP P 41-250 szabvány szerint.

Fórum

5.00
3 értékelés
(3)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2022. 12. 20.
Gyors kiszállítás, korrekt árak, szimpatikus áttekinthető weboldal.
2022. 08. 24.
Gyors kiszállítás, korrekt árak, szimpatikus áttekinthető weboldal. Csak ajánlani tudom. A szivattyú teszi a dolgát. A kút 125mm es csőkút, 21m mély, 9m szűrővel, a nyugvó vízszint 12m mélyen van. A szivattyú 14m-re van leengedve. Egy 200l-es hordót pontosan 3 perc alatt tölt tele. Tehát 4 köbméter/óra a vízhozama a szivattyúnak. A szivattyúra 17m, 32-es KPE cső van (1 coll) csatlakoztatva .
2021. 05. 10.
Csak ezt a gyártót használom 15 éve véleményem szerint megbízható .