Termékek Menü
Pedrollo Easypress II

A képek alatti pozíció termékoldalon

Olcsóbban látta valahol?

Mondja meg hol, és tőlünk még olcsóbban megkaphatja!

Tovább

Kérdése van? Hívja fel

 

kollégáinkat az ingyenhívóval!

Pedrollo Easypress II

Ár:
22.980 Ft (18.094 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron :-)
Szállítási díj: 1.990 Ft
Gyártó cikkszám: 50066/215P
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (6)
Gyártó: Pedrollo

Termékoldal kosár gomb alatti képek

További képek

Youtube videók

Paraméterek

Garancia 2 év
Feszültség 230 Volt
Teljesítmény 1500 Watt
A fenti emelőmagasságokhoz tartozó szállítási teljesítmények 200 liter/perc
Szívó csatlakozás 1
Nyomó csatlakozás 1
Max folyadék hőmérséklet 65 °C
Beépítési hossz 174 mm
Kábelhossz 0 méter
Védelem IP65
Részletes ismertető

Pedrollo Easypress II termékismertető

Leírás

Pedrollo easypress II nyomás-átfolyás érzékelő a használati módnak megfelelően vezérli a hozzá kapcsolt szivattyút . Figyelem a készülék nem szivattyú, hanem szivattyúvezérlés!

 

A Pedrollo easypress II elektromos szivattyúra szerelve egy egységként kiváltja a vízellátó rendszerekben alkalmazott nyomáskapcsolót és tartályt, miközben a következő előnyökkel rendelkezik, mint minimális helyszükséglet, semmiféle beállítást és karbantartást nem igényel, valamint védi a szivattyút szárazon futás ellen.

A Pedrollo easypress II megfelelő elektromos szivattyúra szerelve alkalmas kis házi vízművek, öntözőrendszerek stb. ellátására.

 

A Pedrollo easypress II a szivattyút nyomás hatására be és az áramlás megszűnésének érzékelésével kikapcsolja.

 

A következőképpen történik mindez. Ha vízelvétel történik a rendszerben, vagyis mondjuk kinyitnak egy csapot, akkor mivel a szivattyú áll ezért a rendszer nyomása leesik. Amennyiben a nyomás eléri a gyárilag beállított 1,5 bar-t a Pedrollo easypress II bekapcsolja a szivattyút és mindaddig üzemelteti amíg vízelvétel történik. Ha elzárjuk a csapot, akkor a szivattyú addig működik amíg tud vizet szállítani a rendszerbe. Mikor már nem tud többet szállítani az áramlás megszűnik, amit érzékel egy mikrokapcsoló és leállítja a szivattyút. Újabb vízelvétel esetén ismét kezdődik minden elölről. Ha üzem közben elfogy a víz, akkor is megszűnik az áramlás, ezt érzékelve a mikrokapcsoló szintén leállítja a szivattyút , ezzel megvédve a szárazon futástól . Vízhiányt követő leálláskor a Pedrollo easypress II növekvő időközönként 16, 30 és utána 60 percenként megpróbálja újraindítani a szivattyút. Ha újra nyomást vagy átfolyást érzékel, visszaáll normál üzem módra.

A Pedrollo easypress II-ben alkalmazott speciális (szabadalmaztatott) szelep biztosítja a szivattyú folyamatos üzemmódját egészen a minimális 1-2 liter/perc vízelvételig, valamint lehetővé teszi a Pedrollo easypress II bármilyen helyzetben történő telepítését. Fontos hogy a legmagasabb vízvételi hely és a Pedrollo easypress II közötti szintkülönbség nem haladhatja meg a 15 métert. Amennyiben meghaladja, akkor a fenti csap kinyitásakor a készülékben nem tud a nyomás 1,5 bar alá csökkenni (mivel 15 méternél nagyobb vízoszlop nyomása hat rá) és az nem fogja tudni a szivattyút bekapcsolni.

A Pedrollo easypress II erős technopolimer burkolattal van ellátva, 10 bar normál üzemi nyomásra tervezték, de ellenáll akár 40 bar-os nyomásugrásnak is.

Egyszerűen kezelhető mert a készüléken csak egy nyomógomb és 2 db led található, amelyek különböző színnel jelzik a szivattyú üzemi állapotát mint áram alatt, szivattyú üzemel és hibajelzés.

A Pedrollo easypress II hosszútávon biztosítja az elektromos szivattyúk megbízható és biztonságos üzemelését.

FIGYELEM!!! A készüléken nem lehetséges kikapcsolási nyomást állítani. A kikapcsolási nyomás érték mindig az adott szivattyú teljesítményétől függ. Ha az adott szivattyú amivel a terméket összeépítik a felszínen 8 bar-ra képes akkor a kikapcsolási érték 8 bar lesz ha csak 3 bar-t tud a szivattyú "nyomni" akkor 3 bar-nál fog a készülék kikapcsolni. Amennyiben a kikapcsolási érték túl magas a szivattyú teljesítménye miatt, akkor egy nyomáscsökkentő beépítésével lecsökkenthetjük a rendszer nyomás terhelését.

Pedrollo easypress II = minőség, megbízhatóság!

Fórum

| 0 / 5 csillag!
2019. 08. 27.

A termékkel kapcsolatban lenne kérdésem. Lehet-e egyidejűleg használni hidrofor tartállyal a klasszikus nyomáskapcsoló helyett?

Válasz:
Kedves Balázs!

Ebben az esetben az indítási nyomásunk 1,5 bar lesz, a kikapcsolási nyomás pedig a szivattyú maximális nyomása. Arra érdemes odafigyelni, hogy 2 barnál ne legyen nagyobb a be- és kikapcsolási érték közötti különbség, különben hamar tönkremegy a gumimembrán a tartályban. pl. 1,5 START 3,5 STOP még működik.

Merülő szivattyúknál szokott a zárónyomás gondot okozni. Ezek általában 5-6 vagy magasabb értékre is képesek a felszínen.
| 0 / 5 csillag!
2019. 07. 12.

Csak egy kérdésem van. A hálózati feszültség mindkét ágát megszakítja-e amikor lekapcsol. Ha nem akkor nem mindegy hogy hogyan kötöm be, tehát nem használható a dugvilla a bekötésére, mert azt fordítva is be lehet dugni. Köszönöm a válaszukat.

Válasz:
Kedves Madarász Jenő!

Mérésünk alapján a sorkapcson az 1-es és 6-os bont, a 2-es és az 5-ös állandó, vagyis nem tudja úgy bekötni dugvillával, hogy mindegy legyen, hogyan csatlakoztatja és biztosan a fázist szakítsa meg.

Tisztelettel,
a szivattyubolt.hu csapata
| 4 / 5 csillag!
2017. 06. 20.

A termék funkciójának megfelelően működik
| 3 / 5 csillag!
2017. 05. 08.

Ez már a második ugyanolyan típusú készülékünk, az előzőt egy szerelő integrálta ezt már mi magunk. Az üzembehelyezés után enyhe vízfolyást tapasztaltunk a hátsó házburkolatnál, a csavarokat újrahúztuk és akkor már csak enyhe könnyezés volt tapasztalható, majd utána már semmi. Lehet, hogy a csavarok, lehet a tömítés nem volt a helyén, nem tudom. Amúgy tökéletesen működött már akkor is és azóta is. A szivárgást azóta nem ellenőriztük mert egy aknában van lent és relatív ritkán használjuk (idén még nem is kellett locsolnunk), de majd ránézünk! Amúgy egy jó dolognak tartom, remélem sokáig jól fog üzemelni!
| 5 / 5 csillag!
2016. 05. 09.

Nekem nyomástartállyal egyutt szerelve is tokéletesen mukodik, egy mélyuti szivattyú (SHAKTI) és egy 8L es nyomástartály segítségével szépen táplálja a kerti ontozorendszerem. Viszont amit nem értek, miért hagyja, hogy a szivattyú 6 Bar nyomásig felnyomja a rendszert és csak azután ki ido elteltével kapcsolja ki a szivattyut...Nekem a piros végu modellem van...
(Megjegyzés: a Pedrollo EasyPress II mint a legtöbb ilyen módon működő szivattyú vezérlő az áramlás megszünésekor kapcsol ki, vagyis amikor a szivattyú már nem tud több vizet szállítani a renszerbe megszűnik az áramlás, ekkor egy szelep visszaül a helyére amit egy relé érzékel és lekapcsolja a szivattyút. Ha az adott renszerben egy szivattyú mondjuk 3 bar-t tud létrehozni akkor ott kapcsol le a készülék, viszont ha 10 bar-t tud létrehozni akkor 10 bar-on fog leállítani. Köszönjük az értékelést! Üdv, a szivattyubolt.hu csapata!)
| 5 / 5 csillag!
2016. 03. 12.

Jó választás, ha nem akarunk tartályos házi vízművet. Megbízhatóan kiszolgál, meg kell szokni a működéséből fakadó apró kényelmetlenséget, hogy a csap nyitása után először elfogy a nyomás, majd a kút és a vízvételi pont szintkülönbségének függvényében 1-2 másodperc múlva újra megemelkedik és normálisan folyik.

Ez nálunk kb. 45 méter és 2 másodperc, nagyon rövid idő alatt megszokható, nem befolyásolja a háztartási gépek üzemét (mosó, mosogató gép, stb.).

Soha nem volt tartályos házi vízművem, ilyen szintkülönbségnél lehet az is így működik.

Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Hasonló termékek

22.980 Ft
Raktáron :-)
Feszültség 230 V
Terhelhetőség 1500 W
Max. folyadék áteresztés 200 liter/perc
Pedrollo gari 2 év
Indítási nyomás 2,2 bar
23.241 Ft
Száll idő 2-3 munkanap
Feszültség 230 V
Terhelhetőség 1500 W
Max. folyadék áteresztés 200 liter/perc
Pedrollo gari 2 év
Indítási nyomás 1,5 bar
22.403 Ft
Száll idő 2-3 munkanap
Feszültség 230 V
Terhelhetőség 750 W
Max. folyadék áteresztés 200 liter/perc
Pedrollo gari 2 év
Indítási nyomás 1,5 bar
Összehasonlítás

Kedves Vásárlók!

A telefonos megkereséseket ügyfélszolgálatunk túlterheltsége miatt csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük a szivattyubolt@szivattyubolt.hu e-mail címre írják meg érdeklődéseiket! Ügyfélszolgálatunk igyekszik minél hamarabb válaszolni kérdéseikre!

Kérdése van? Sürgős segítséget szeretne?

Szakértőink visszahívják Önt, hogy szempontjait, problémáját megismerhessük, és a legjobb megoldást nyújthassuk!
Vagy adja meg adatait a visszahívásunkhoz, vagy hívja most kollégánkat az ingyen-hívóval!