A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat használunk. 

A telefonos megkereséseket jelenleg ügyfélszolgálatunk nehezen tudja fogadni. Kérjük a szivattyubolt@szivattyubolt.hu e-mail címre írják meg érdeklődéseiket!

Igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni!

Megértésüket köszönjük!

Pedrollo Easypump JSWm 2CX - EP2

99.243 Ft (78.144 Ft + ÁFA)


Szállítás akár 24 órán belül
Több száz szivattyú raktárról
Több mint 10 év tapasztalat
Garanciális szervízháttér

Paraméterek

Max emelőmagasság 47méter
Jótállás 2 év
Feszültség 230 Volt
Teljesítmény 750 Watt
Emelőmagasság 47-20 m
A fenti emelőmagasságokhoz tartozó szállítási teljesítmények 5-70 liter/perc
Szívó csatlakozás 1 col BM
Nyomó csatlakozás 1 col BM
Max folyadék hőmérséklet 40 °C
Szivattyú ház vas öntvény
Tengely Rozsdamentes acél EN 10088-3-1.4104
Tengelytömítés Kerámia-grafit-NBR
Járókerék Noryl FE1520PW
Kábelhossz 0 méter
Védelem IP X4

Leírás

A Pedrollo Easypump egy olyan tartály nélküli házi vízellátó rendszer, mely áll egy felszíni, 50 Hz-es, 230 V-os kerti szivattyúból és egy press control-ból, (Easy Press 2 vagy Easy Small 2,) vagyis áramláskapcsolóból. Az áramláskapcsoló automatikus indítást és leállítást tesz lehetővé csapnyitásra. A szivattyú egyúttal védve van szárazon futás ellen, hiszen, ha ez következne be, az áramláskapcsolóban található rugó alapállapotban áll, vagyis a visszacsapó szelep zárva van. ilyenkor az elektronika kiáll hibára és azonnal leállítja a szivattyút.

Az olasz Pedrollo terméke jó minőségű, de kedvező árú, a piacon lévő szivattyúk közül az egyik legjobb ár-érték arányú készülék. A szivattyút és a Press Controlt külön dobozban szállítjuk, tartozék még hozzá egy Press Control gyorscsatlakozó, amely a szivattyú nyomóágát a Press Controllal összeköti, továbbá elektromos kábel a szivattyúba való bekötéshez és a tápellátáshoz is.

A fenti rendszer alkalmas vízellátásra, mosó rendszerekhez, nyomásrendszerekhez, locsolásra, maximálisan 9 méteres szívómélységig. A JSWm egy egy fázisú, több fokozatú centrifugál szivattyú. Üzemeltetésénél arra kell figyelni, hogy a szállítandó közeg ne haladja meg a +40°C fokot. Környezeti hőmérséklet terén szintén maximum +40°C fok lehet, ez alatt használható biztonságosan. A szivattyú IP X4-es védelemmel van ellátva, a nyomáskapcsoló IP65-ös.

A szivattyú a felszínen helyezkedik el, érdemes olyan helyre telepíteni, hogy a szélsőséges időjárási elemektől védve legyen. A kerti szivattyú önfelszívó, tehát valamennyi levegőt képes magából kidolgozni, de ehhez lábszelep megléte mellett, a szivattyút az első használat előtt fel kell tölteni vízzel. Amennyiben lábszelep nélkül használjuk, úgy a víz visszafolyik a kútba és minden indítás előtt fel kell azt töltenünk.

A szivattyút háztartási használatra tervezték, tiszta vízhez. Amennyiben rendeltetés szerűén használjuk, hosszú élettartamra számíthatunk. Amennyiben mégis javítani kéne a szivattyút vagy az áramláskapcsolót, úgy fontos tudni, hogy a Pedrollo-nak kiépült szervízhálózata van és alkatrész ellátása biztosított. Sok szivattyúval ellentétben a JSWm motorja tekercselhető, réz tekercses. Gyakori hiba, hogy ha sokáig nem használják a szivattyút, letapadhat a tengelytömítése, és emiatt a szivattyú nem képes a tengelyt megforgatni induláskor. Ilyenkor csak búgást hallhatunk. Ezt akár mi magunk is orvosolhatjuk. Ehhez nem kell mást tenni, mint leszedni ventilátor burkolatot, és kézzel megpróbálni megforgatni azt.

Szárazon futás ellen a Press Control védi a szivattyút, mely a leggyakoribb probléma szokott lenni. Szárazon futás elleni védelem nélkül, ha elfogy a víz és a szivatyút nem kapcsolja le senki, az könnyen úgy felforrósodhat, hogy nem csak a motor ég le, hanem a hidraulika elemei egymásba olvadhatnak. Éppen ezért célszerű egy ilyen védelemről gondoskodni. A Pedrollo EasyPump áramláskapcsolójába ez alapból be van építve.

A Pedrollo JSWm méltán népszerű, hiszen rendkívül megbízható, hosszú távra lehet vele tervezni, működése pedig viszonylag halk. Ehhez jön hozzá az Easy Press 2 vagy Easy Small 2 áramláskapcsoló, mely szintén népszerű és igen megbízható. A szivattyú kiválasztásánál fontos figyelembe venni a szívómélységet, és hogy milyen távolságra kell a vizet elnyomnia. Szintén nagyon fontos, hogy mekkora átmérőjű csövön kell a vizet keresztül nyomnia. Minél kisebb átmérőjű a cső, annál nagyobb a súrlódás, vagyis annál nagyobb a nyomásveszteség. Érdemes ezért ezt figyelembe venni a rendszer méretezésénél. Pl., ha mondjuk 30 liter/perc vízhozamra van szükségünk a végpontnál, akkor egy 25-ös belső átmérőjű KPE csövön 1.47 bar nyomást veszítünk 100 méteren, míg mondjuk egy 32-es cső esetében ez már csak 0,43 bar lenne.

A Press Control-on nem lehet állítani kikapcsolási nyomást. Ez mindig a szivattyú felszínen mért nyomása lesz. Ha ez az érték túl magas lenne, akkor egy nyomáscsökkentőt kell beépíteni a rendszerbe. Az Easy Press II/Easy Small II könnyen kezelhető. Van rajta egy start/stop gomb, a működésről pedig két LED tájékoztat. Hiba esetén a státusz LED villog, a másik LED pedig azt jelzi, hogy áram alatt van-e a készülék vagy sem.

A Pedrollo EasyPump egy kiváló választás, ha minőséget keres, de még megfizethető áron. Termékeinkre garanciát vállalunk, ha a választáshoz segítségre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal. Állunk rendelkezésére.

Fórum

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Pedrollo Easypump JSWm 1BX - EP2

97.363 Ft
Száll idő 1-2 munkanap
Feszültség 230 V
Teljesítmény 480 W
Emelőmagasság 34-12 m
Szállítási teljesítmény 5-60 liter/perc
Jótállás 2 év

Pedrollo Easypump JSWm 1CX - EP2

96.893 Ft
Száll idő 1-2 munkanap
Feszültség 230 V
Teljesítmény 370 W
Emelőmagasság 32-10 m
Szállítási teljesítmény 5-60 liter/perc
Jótállás 2 év

Pedrollo Easypump JSWm 1C - EP2

102.532 Ft
Száll idő 1-2 munkanap
Feszültség 230 V
Teljesítmény 370 W
Emelőmagasság 32-10 m
Szállítási teljesítmény 5-60 liter/perc
Jótállás 2 év