Barion Pixel

A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat használunk. 

A telefonos megkereséseket jelenleg ügyfélszolgálatunk nehezen tudja fogadni. Kérjük a szivattyubolt@szivattyubolt.hu e-mail címre írják meg érdeklődéseiket!

Igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni!

Megértésüket köszönjük!

Elfogadom
Szállítás akár 24 órán belül
Több száz szivattyú raktárról
Több mint húsz év tapasztalat
Garanciális szervizháttér

Pedrollo Easypump Plurijetm 4/100 X - ES2

Feszültség 230 V
Teljesítmény 750 W
Emelőmagasság 50-5 m
Szállítási teljesítmény 5-130 liter/perc
Jótállás 2 év
Elérhetőség: Áruházi raktáron :-)
Szállítási díj: 4.445 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Pedrollo
172.480 Ft (135.811 Ft + ÁFA)

Paraméterek

Max emelőmagasság 50méter
Jótállás 2 év
Feszültség 230 Volt
Fordulatszám 2900rpm
Teljesítmény 750 Watt
Emelőmagasság 50-5 m
A fenti emelőmagasságokhoz tartozó szállítási teljesítmények 5-130 liter/perc
Szívó csatlakozás 1 col BM
Nyomó csatlakozás 1 col KM
Max szívómélység 9 méter
Max folyadék hőmérséklet 40 °C
Maximum környezeti hőmérséklet 40 °C
Szivattyú ház Rozsdamentes acél AISI 304
Tengely Rozsdamentes acél EN 10088-3-1.4104
Tengelytömítés AR-13 Kerámia Grafit NBR
Járókerék Noryl FE1520PW
Kábelhossz 1.5 méter
Védelem IP X4
Szigetelési hőosztály F
Súly 15kg

Leírás

Használatra kész Pedrollo vízellátó egység - Pedrollo EASYPUMP

A Pedrollo Easypump egy olyan tartály nélküli házi vízellátó vagy öntöző egység, mely áll egy felszíni, 50 Hz-es, 230 V-os többfokozatú centrifugál szivattyúból és egy press control-ból, (Pedrollo Easy Small 2) vagyis áramláskapcsolóból. Az áramláskapcsoló automatikus indítást és leállítást tesz lehetővé csapnyitásra. A szivattyú egyúttal védve van szárazon futás ellen. Amennyiben ez bekövetkezne, az áramláskapcsoló elektronikája kiáll hibára és azonnal leállítja a készüléket. A vezérlés automatikus újraindítással rendelkezik, így bizonyos időközönként megkísérli a szivattyú elindítását.

Felépítése és szállítása

A szivattyút és a Press Control-t külön szállítjuk, hogy ne tudjon megsérülni / letörni a vezérlés, míg tulajdonosához ér. Tartozék hozzá egy Press Control gyorscsatlakozó rozsdamentes acélból, amely a szivattyú nyomóágát a vezérléssel összeköti, így a csomag kibontása után csak össze kell tekerni a hollander segítségével. Elektromosan be van kötve minden és kb. 1,5 méteres villásdugós kábel áll rendelkezésre gyárilag.

Milyen területen használható ez a kompakt egység?

Ez az összeállítás alkalmas:

  • házi vízellátásra: mivel hidrofor tartállyal nem rendelkezik az egység, ezért azonnal indul csapnyitásra! Óránként 20 kapcsolás megengedett, mely még nem károsítja a motort.
  • mosó rendszerekhez
  • nyomásfokozáshoz olyan esetekben, ahol az üzemi és a zárónyomás nem éri el a 6 bart. 6 bar túllépése esetén a szivattyúház elrepedhet vagy szétrobbanhat!
  • locsolásra slaggal
  • csepegtető és öntözőrendszer ellátására
Üzemeltetési korlátok

Üzemeltetésénél arra kell figyelni, hogy a szállítandó közeg ne haladja meg a +40°C fokot. Környezeti hőmérséklet terén szintén maximum +40°C fok lehet.

A szivattyú IP X4-es védelemmel van ellátva, a vezérlése IP65-ös.

Érdemes olyan helyre telepíteni, hogy a szélsőséges időjárási elemektől védve legyen. Legfőképpen a fagytól!

A kerti szivattyú önfelszívó, tehát valamennyi levegőt képes magából kidolgozni és gázos vizű kutaknál is megállja helyét.
9 méteres szintkülönbségig képes felszívni.

Lábszelep megléte mellett, a szivattyút az első használat előtt fel kell tölteni vízzel. A feltöltés a szivattyúház tetején lévő feltöltőcsavarnál lehetséges. Ügyeljünk a csavar óvatos visszatekerésére, mert könnyen sérül a menete!

A szivattyút elsősorban lakossági használatra tervezték, tiszta vízhez.

Szerviz és karbantartás

Amennyiben javítani kéne a szivattyút vagy az áramláskapcsolót, úgy fontos tudni, hogy a Pedrollo-nak kiépült szervizhálózata van és alkatrész ellátása biztosított.

Sok szivattyúval ellentétben a Plurijetm motorja tekercselhető, réz tekercses.

Gyakori hiba, hogy ha sokáig nem használják a szivattyút, letapadhat a tengelytömítése, és emiatt a szivattyú nem képes a tengelyt megforgatni induláskor. Ilyenkor csak búgást hallhatunk. Ezt akár mi magunk is orvosolhatjuk. Ehhez nem kell mást tenni, mint leszedni ventilátor burkolatot, és kézzel megpróbálni megforgatni azt.

Szárazon futás ellen a Press Control védi a szivattyút, mely a leggyakoribb probléma szokott lenni. Szárazon futás elleni védelem nélkül, ha elfogy a víz és a szivatyút nem kapcsolja le senki, az könnyen úgy felforrósodhat, hogy nem csak a motor ég le, hanem a hidraulika elemei egymásba olvadhatnak. Éppen ezért célszerű egy ilyen védelemről gondoskodni. A Pedrollo EasyPump áramláskapcsolójába ez alapból be van építve.

Hasznos tippek

A szivattyú kiválasztásánál fontos figyelembe venni a szívómélységet, és hogy milyen távolságra kell a vizet elnyomnia. Szintén nagyon fontos, hogy mekkora átmérőjű csövön kell a vizet keresztül nyomnia. Minél kisebb átmérőjű a cső, annál nagyobb a súrlódás, vagyis annál nagyobb a nyomásveszteség. Érdemes ezért ezt figyelembe venni a rendszer méretezésénél. Pl., ha mondjuk 30 liter/perc vízhozamra van szükségünk a végpontnál, akkor egy 25-ös belső átmérőjű KPE csövön 1.47 bar nyomást veszítünk 100 méteren, míg mondjuk egy 32-es cső esetében ez már csak 0,43 bar lenne.

A Press Control-on nem lehet állítani kikapcsolási nyomást. Ez mindig a szivattyú felszínen mért nyomása lesz. Ha ez az érték túl magas lenne, akkor egy nyomáscsökkentőt kell beépíteni a rendszerbe. Az Easy Small II könnyen kezelhető. Van rajta egy start/stop gomb, a működésről pedig két LED tájékoztat. Hiba esetén a státusz LED villog, a másik LED pedig azt jelzi, hogy áram alatt van-e a készülék vagy sem.

Összegzés

A Pedrollo Plurijetm méltán népszerű, hiszen rendkívül megbízható, hosszú távra lehet vele tervezni, működése pedig viszonylag halk. Ehhez jön hozzá az Easy Small 2 áramláskapcsoló, mely szintén népszerű és igen megbízható, plusz különféle védelmeket is tartalmaz. Az Easypump egység tökéletes választás locsoláshoz és egyéb vízellátási feladatokhoz. Üzemkész állapotban szállítjuk.

Az olasz Pedrollo terméke jó minőségű, de kedvező árú és a piacon lévő szivattyúk közül az egyik legjobb ár-érték arányú készülék. A Pedrollo EasyPump egy kiváló választás, ha minőséget keres, de még megfizethető áron.

Amennyiben a választáshoz segítségre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal. Állunk rendelkezésére.

Fórum

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!