A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat használunk. 

A telefonos megkereséseket jelenleg ügyfélszolgálatunk nehezen tudja fogadni. Kérjük a szivattyubolt@szivattyubolt.hu e-mail címre írják meg érdeklődéseiket!

Igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni!

Megértésüket köszönjük!

Hidrofortartály házi vízművekhez

2014. 05. 31. 20:40:12

A házi vízművekhez használt hidrofortartály feladata, hogy csökkentse a szivattyú beindításakor keletkező, a szivattyú nyomóoldalán található rendszerre gyakorolt nyomásütést, amennyiben a szivattyú nem lágyindítású; illetve átmeneti tárolóként is működik. Ez utóbbival segít elkerülni, hogy kis mennyiségű kiengedett víz esetén is beinduljon a szivattyú, mivel a vízzel együtt távozó nyomásra reagálva a nyomáskapcsoló azonnal beindítja a rendszert.

A gumimembrán szerepe

A régebbi hidrofortartályok még egy zárt tartályba engedték a vizet, a modern készülékekben viszont már a víz- és a levegőréteget egy gumimembrán választja el egymástól. Ennek előnye, hogy mivel ez a gumiréteg tud tágulni, a tartályban lévő levegőt ritkábban kell pótolni.

A hidrofortartály működése

Ha a szivattyú bekapcsol, a víz a hidrofortartály gumizsákjába folyik, a levegő összenyomódik, a nyomás növekszik, majd a szivattyú kikapcsol. Amikor vizet használunk, a nyomás csökkenni kezd, és amikor elér egy bizonyos szintet, a nyomáskapcsoló ismét beindítja a szivattyút. Így azért, hogy elkerülhessük, hogy már kis mennyiségű víz használatakor is bekapcsoljon a szivattyú, érdemes beiktatnunk egy hidrofortartályt a házi vízmű rendszerébe.

Hidrofortartályok és gumimembránok széles választéka

A Szivattyúbolt.hu kínálatában többféle térfogatú tartályt is talál, a 24 literestől egészen a 2000 literesig, illetve hozzájuk illő, különböző belső szájátmérővel bíró gumimembránt is vásárolhat.

A gumimembrános tartályok teljes térfogatuk kb. 1/3-át pufferelik. Egy átlagos családi ház ellátására minimum 60 maximum 200 litereset javasolnánk.

Így mindig tud cserélődni benne a víz.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog Házi vízmű Hidrofor tartály