Barion Pixel

A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat használunk. 

A telefonos megkereséseket jelenleg ügyfélszolgálatunk nehezen tudja fogadni. Kérjük a szivattyubolt@szivattyubolt.hu e-mail címre írják meg érdeklődéseiket!

Igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni!

Megértésüket köszönjük!

Elfogadom

Hogyan válasszak tömlőt a szivattyúhoz?

Akár a kert öntözéséhez, akár az ivóvíz a fúrt vagy ásott kútból való kinyeréséhez, akár szennyvíz eltávolításához keres szivattyút; ahhoz, hogy a választott készülék tökéletesen el tudja látni a feladatát, megfelelő tömlőt is kell vásárolnia hozzá.

A tömlők legfontosabb paraméterei

A berendezés teljesítményét befolyásoló egyik legfontosabb szempont a cső keresztmetszete. Minél kisebb a tömlő átmérője, annál nagyobb a csőellenállás, így a vizet annál nagyobb sebességgel kell áramoltatni. A szivattyú maximális szállítómagasságát is figyelembe kell vennünk, hiszen ha túl mélyről próbálunk meg vizet szivattyúzni, mire az a tömlő végéhez ér, a nyomás olyannyira lecsökkenhet, hogy a víz épp csak csordogálni fog, így legfeljebb árasztásos öntözéshez használható. Szintén nem hagyhatjuk figyelmen kívül a nyomásvesztést, ha a tömlővel nagyobb távolságokra szeretnénk elszállítani a vizet, mert például nagy a kert.

Széles választék kínálatunkban

Üzletünk kínálatában nemcsak szivattyúkból, hanem az azokhoz szükséges egyik legfontosabb kiegészítőkből, tömlőkből is széles választékot talál. A 5, 5,5 és 6 bar maximális üzemi nyomású, 20, 25, 32, 40 és 50 mm-es belső átmérőjű spiráltömlők a víz, az ivóvíz és a szennyvíz mellett bor, sör és tej szivattyúzására és szállítására is alkalmasak. Ezeken kívül ¾ és 1 colos csatlakozású, 20 vagy 25 mm-es átmérőjű, nyomó- és szívóoldalra való gázolajtömlőket is kínálunk.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog