A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat használunk. 

A telefonos megkereséseket jelenleg ügyfélszolgálatunk nehezen tudja fogadni. Kérjük a szivattyubolt@szivattyubolt.hu e-mail címre írják meg érdeklődéseiket!

Igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni!

Megértésüket köszönjük!

Homokszűrős szivattyú medencéhez

Homokszűrős szivattyú medencéhez

 

Ha medencét építtet a kertjében, hogy nyáron ne kelljen strandra menniük ahhoz, hogy csobbanhasson egyet a család, így ingyen élvezhessék a víz kellemes hűvösét; gondoskodnia kell a medence vizének folyamatos tisztán tartásáról, szűréséről.

Homokszűrős szivattyú medencéhez

Ha medencét építtet a kertjében, hogy nyáron ne kelljen strandra menniük ahhoz, hogy csobbanhasson egyet a család, így ingyen élvezhessék a víz kellemes hűvösét; gondoskodnia kell a medence vizének folyamatos tisztán tartásáról, szűréséről. A homokszűrős szivattyú a legalkalmasabb erre a célra. Előnye, hogy működése zajmentes; képes kiszűrni a legtöbb szennyeződést; a medence gépészete teljesen rejtett maradhat; és összekapcsolhatjuk a medence fűtési rendszerével is. A homokszűrő szivattyúnak napi 2-3 alkalommal kell teljesen átforgatnia a medence vizét; ezt automatikusan is megoldhatjuk egy időzítő óra segítségével.

Mennyi ideig kell üzemeltetni a homokszűrő szivattyút?

A homokszűrő berendezés üzemeltetési ideje a készülék teljesítményétől és a medence nagyságától függ. Ha például egy 6x4x1,5 méteres, azaz 36 m3-es medencénk van, egy 10 m3/h teljesítményű szivattyút naponta 7–11 órán keresztül kell üzemeltetnünk ahhoz, hogy megfelelő mértékben eltávolíthassuk a vízből a szennyeződéseket. Célszerű nem egyhuzamban működtetni a homokszűrőt, hanem szünetek beiktatásával, amit szintén beállíthatunk az időzítő órán. A készülék működése során a medence vizét a szivattyú átnyomja a homokszűrő tartály homokrétegén, amely felfogja a szennyeződéseket. A megtisztított víz a medence ellentétes oldalán található befúvókon keresztül áramlik vissza a medencébe.

Hogyan tisztítsuk meg a homokszűrőt a szennyeződéstől?

Ha a szűrőtartály homokját eltömítik a szennyeződések, a tényre egy nyomásmérő figyelmeztet. A nyomásmérő órák a homokszűrős vízforgatókon általában színezett hátlappal vannak szerelve így nem kell a pontos értéket figyelni elégséges ha arra figyelünk, hogy zöldben legyen a nyomásmérő óra mutatója. Amennyiben sárgába vagy pirosba ér  abban az esetben egy váltószelep használatával meg kell fordítani a víz áramlásának irányát. Ilyenkor a homokszűrő tisztavíz oldalán jut be a víz és a homokréteg felső részében lerakódott szennyeződést úgymond visszaöblítjük és a szennyezett vizet a váltószelep segítségével a csatornába vezetjük.

Mire figyeljünk visszamosásnál?

Hobbi medencék esetében ahol nem olyan komoly a gépészet kiépítése a szennyezett vizet gyakran a fűre engedik. A vegyszerezett víz ami a homokszűrős vízforgatóból távozik nem tesz jót a gyepnek így ezt a megoldást nem ajánljuk. Érdemes ebben az esetben egy tömlő segítségével elvezetni a szennyezett medence vizet a megfelelő helyre. A vissza mosás ideje a homokszűrő méretétől függ, ki kell tapasztalni. Miután végeztünk és a váltó szelepet vissza állítottuk ellenőrizni kell a nyomásmérő óra állását. Ha zöldben van a mutató akkor sikeresen végeztünk a szűrő tisztításával és tovább élvezhetjük a medencénket.