A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat használunk. 

A telefonos megkereséseket jelenleg ügyfélszolgálatunk nehezen tudja fogadni. Kérjük a szivattyubolt@szivattyubolt.hu e-mail címre írják meg érdeklődéseiket!

Igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni!

Megértésüket köszönjük!

Melyik szivattyú lesz ideális számomra?

Gyakran megesik, hogy szivattyúra van szükség a háznál vagy éppen az aktuális kerti munkákhoz kell egy efféle berendezés. A legideálisabb szivattyú kiválasztása azonban nem könnyű feladat, különösképpen úgy, hogy a szaküzletek is megkérik az árát a megbízható, jó minőségű termékeknek.

Az pedig teljesen érthető, hogy az ember szeretné a legjobbat kapni pénzéért cserébe. Ez a cikk talán segíthet valamelyest megvilágítani azt, melyik terméknek milyen területen vehetjük hasznát.

A már rutinos kertművelők számára aligha okoz gondot egy szivattyú kiválasztása és megvásárlása, akinek viszont még nincs tapasztalata e téren, annak fejtörést okozhat a beszerzés. Ezért is érdemes talán kategóriánként bemutatni a piacon kapható termékeket. Nézzük, hogyan fest ez a Gardena szivattyúk esetében, természetesen a teljesség igénye nélkül.

Kerti szivattyúk öntözéshez

Ha öntözéshez vagy akár az uszoda vizének mozgatásához keresünk megfelelő berendezést, a kerti szivattyúk között is érdemes is lehet körülnéznünk. Többféle típussal találkozunk a kínálatban, s ugyan webáruházanként némileg eltérő az árazás, azt lehet mondani, hogy egy alap modell márt 30 ezer forint körüli áron elérhető. Egy ilyen termék sokoldalúan felhasználható, kompakt alapmodellt jelent, mely kategóriáján belül az egyik leginkább költségbarát megoldás. Ideális lehet öntözéshez, nyomásnöveléshez, esővíz, de akár uszoda vizének mozgatásához is. Akinek viszont az előbbinél egy kicsit nagyobb óránkénti teljesítményre van szüksége, az is megtalálhatja a megfelelő választást a kategórián belül. 

Már nem csak a telefon lehet okos

Aki azonban a modern technológia lehetőségeit keresi, nem mellesleg módjában áll némiképp többet áldozni a kényelemre, s okostelefonjáról követné szivattyúja működését, az a gyártó okos automata szivattyúját is beszerezheti. Ez utóbbi háztartási célú vízellátást is biztosíthat, de akár időzítős kerti szivattyúként is alkalmazható. Nagy előnye azonban, hogy a tulajdonos egy applikáció segítségével valamennyi információt nyomon követhet okostelefonján, tabletjén. Többek között az esetleges meghibásodásokról is képet kaphat ezáltal az ember. 

Mélykúti szivattyúk – energiatakarékos használat

Több évre alámeríthető szivattyút is találhat az, aki mélyebb kerti kútból szeretne öntözővizet nyerni. Ezek a szivattyúk akár húsz méter mélyről is biztosíthatják a vizet. A nemesacélból készült kialakítás hosszú időre minőséget garantál tulajdonosának. Akad termék, ahol hangsúlyos, hogy a motor is halk működést ígér, a szintén nemesacélból készült szűrő arról is gondoskodik, hogy ne kerüljön szennyeződés a szivattyúba. Persze e fő kategórián belül is van szórás: akár prémium terméket is vásárolhat az, aki hajlandó többet áldozni a kényelemre és a minőségre. 

Akad a Gardena szivattyúk kínálatban olyan automata termék is, mely egy újszerű funkcióval kecsegtet: az energiatakarékos használat érdekében a beépített elektronika szabályozza a szivattyú ki- és bekapcsolását vízkivétel esetén.

Ha a merülő szivattyúk közül választanánk

Hordóürítő szivattyú lehet a megoldás számunkra akkor, amikor az összegyűjtött esővizet szeretnénk felhasználni a kert öntözésére. Természetesen megesik, hogy olyan helyre kerül víz, ahol a legkevésbé szeretnénk találkozni azzal. A merülő szivattyúk között több terméket is találhatunk, mely ideális segítség lesz számunkra például egy elárasztott alagsor, mosókonyha vizének átszivattyúzásához. Természetesen e kategórián belül is találhatunk öntözésre alkalmas terméket, s olyat is, mely akár a ház szanitervizét is biztosíthatja.

Ha egy mélyebb kút vagy ciszterna vizet használnánk fel, merülő nyomószivattyúra lehet szükségünk. Olyan, huzamos ideig víz alatt tartható szivattyút is kaphatunk, mely akár 13 méter mélyről is felnyomja a vizet. A merülő Gardena szivattyúk árazásában nagy a szórás, 20 ezer forint körüli összegért már kaphatunk egy kisebb teljesítményű készüléket. Ha mélyebbről mozgatnánk a vizet, 100 ezer forint fölé is kúszhat a ráfordítandó összeg. 

Házi vízmű előnyei

A házi vízmű segítségével esővízgyűjtő hordóból, kútból, ciszternából is szállíthatunk vizet. Ideális lehet a kert öntözésére, mosógéphez vagy akár a WC öblítésére. E termékek költségtakarékos működést ígérnek a felhasználó számára: vízigénytől függően automatikusan kapcsol ki vagy lép működésbe. Akad olyan prémium termék is, melynek kijelzőjéről valamennyi funkcióval kapcsolatosan információt nyerhetünk. Azaz több működési és biztonsági adat közvetlenül leolvasható a szivattyúról.

Természetesen könnyen megesik, hogy elvész az ember az információk tengerében. Éppen ezért érdemes szakember segítségét kérni választáskor, s mielőtt a pénztárcánkba nyúlunk.

A gardenaweben.hu kertészeti webáruház kínálatában Gardena szivattyúk széles választékát találod!