Barion Pixel

A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat használunk. 

A telefonos megkereséseket jelenleg ügyfélszolgálatunk nehezen tudja fogadni. Kérjük a szivattyubolt@szivattyubolt.hu e-mail címre írják meg érdeklődéseiket!

Igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni!

Megértésüket köszönjük!

Elfogadom

Grundfos SP

Rendezés:

Grundfos SP 5A-4

Érdeklődjön!
Teljesítmény 370 W
Fokozatok száma 4
Csőcsatlakozás Rp1 1/2

Grundfos SP 5A-6

Érdeklődjön!
Teljesítmény 550 W
Fokozatok száma 6
Csőcsatlakozás Rp1 1/2

Grundfos SP 5A-8

Érdeklődjön!
Teljesítmény 750 W
Fokozatok száma 8
Csőcsatlakozás Rp1 1/2

Grundfos SP 5A-17

Érdeklődjön!
Teljesítmény 1500 W
Fokozatok száma 17
Csőcsatlakozás Rp1 1/2

Grundfos SP 5A-21

Érdeklődjön!
Teljesítmény 2200 W
Fokozatok száma 21
Csőcsatlakozás Rp1 1/2

Grundfos SP 5A-12

Érdeklődjön!
Teljesítmény 1100 W
Fokozatok száma 12
Csőcsatlakozás Rp1 1/2

Grundfos SP 5A-25

Érdeklődjön!
Teljesítmény 2200 W
Fokozatok száma 25
Csőcsatlakozás Rp1 1/2

Grundfos SP 5A-38

Érdeklődjön!
Teljesítmény 4000 W
Fokozatok száma 38
Csőcsatlakozás Rp1 1/2

Grundfos SP 5A-44

Érdeklődjön!
Teljesítmény 4000 W
Fokozatok száma 44
Csőcsatlakozás Rp1 1/2

Grundfos SP 5A-52

Érdeklődjön!
Teljesítmény 5500 W
Fokozatok száma 52
Csőcsatlakozás Rp1 1/2

Grundfos SP 5A-60

Érdeklődjön!
Teljesítmény 5500 W
Fokozatok száma 60
Csőcsatlakozás Rp1 1/2

Grundfos SP 1A-9

Érdeklődjön!
Teljesítmény 370 W
Fokozatok száma 9
Csőcsatlakozás Rp1 1/4
Emelőmagasság 52-14 m
Szállítási teljesítmény 3-21 liter/perc

Grundfos SP 1A-14

Érdeklődjön!
Teljesítmény 370 W
Fokozatok száma 14
Csőcsatlakozás Rp1 1/4

Grundfos SP 1A-18

Érdeklődjön!
Teljesítmény 550 W
Fokozatok száma 18
Csőcsatlakozás Rp1 1/4

Grundfos SP 1A-21

Érdeklődjön!
Teljesítmény 550 W
Fokozatok száma 21
Csőcsatlakozás Rp1 1/4

Grundfos SP 1A-28

Érdeklődjön!
Teljesítmény 750 W
Fokozatok száma 28
Csőcsatlakozás Rp1 1/4

Grundfos SP 1A-36

Érdeklődjön!
Teljesítmény 1100 W
Fokozatok száma 36
Csőcsatlakozás Rp1 1/4

Grundfos SP 1A-42

Érdeklődjön!
Teljesítmény 1100 W
Fokozatok száma 42
Csőcsatlakozás Rp1 1/4

A Grundfos SP szivattyú szériája egy olyan búvárszivattyú széria, mely tiszta vizű kútvíz szivattyúzására lett megtervezve és megalkotva. A Grundfos SP rozsdamentes acélból készül, hogy igazán időtálló legyen. A szivattyú alkalmas 5” kútátmérőtől felfelé típustól függően tiszta víz továbbítására, házi vízellátásra, öntöző berendezések üzemeltetésére, talajsüllyesztésre, nyomásfokozásra, illetve különböző ipari alkalmazásokra egyaránt kiváló választás lehet. A szivattyú motor teljesítmény 0,37 kW-250 kW-ig terjed, hogy biztosan megtalálja az Önnek szükséges és megfelelő szivattyút.

A szállítandó közeg olyan híg, tiszta, nem agresszív és nem gyúlékony folyadék lehet, melyek nem tartalmaznak szálas anyagokat, szilárd részecskéket. A szivattyú maximális homoktűrése 50 g/m3. Különleges alkalmazásokra a DIN „-Nr. 1.4401 rozsdamentes acélból készült SP A-N és SP-N kivitelek felelnek meg.

A Grundfos 4” és 6” -os motoroknál a maximális üzemi nyomás 60 bar lehet, a 6” – 12” -os motoroknál pedig 25 bar. A széria 40 °C fokos közeg hőmérsékletig képes annak továbbítására.

A Grundfos SP A ás SP széria üzemeltethető frekvenciaváltóval az alábbi feltételek figyelembe vételével:

-         A minimális frekvencia 30 Hz, a maximális pedig 50 Hz lehet, a motorteljesítményt figyelembe véve.

-         A minimális frekvenciát a lehető legrövidebb időn belül el kell érni.

-         Egy mérettel nagyobb teljesítményű vagy alacsonyabb hőterhelésű motort kell választani.

-         Biztosítani kell a megfelelő hűtést (szívóköpenycső)

-         CU 3 frekvenciaváltóval nem használható együtt!

-         A motort a túl magas feszültségcsúcsoktól védeni kell.

-         A szabályozásnak feszültség / frekvencia-arányosnak kell lennie (U/f = áll).

-         A frekvenciaváltót a motor névleges áramfelvételéhez kell választani.

Széles teljesítménytartomány

A Grundfos SP búvárszivattyúk teljesítménytartománya széles skálán mozog, gyakorlatilag 15 típussorozatból áll, és minden típussorozat többféle fokozattal elérhető az optimális választás érdekében.

Magas hatásfok

Szivattyú választásnál sokszor a beszerzési ár fontosabb tényező, mint maga a szivattyú hatásfoka. Azonban a vízkitermelés gazdaságosságára a szivattyú és motorjának hatásfoka nagyobb befolyással van, mint a vételára.

Alkalmazhatóság

A Grundfos SP A és SP búvárszivattyúk MS motorjai alapkivitelben DIN 1.4301 (AISI 304) szerint króm-nikkel acélból készülnek, melynek köszönhetően igen kopás- és korrózió álló, amennyiben hideg- vagy alacsony klórtartalmú vizet szállítunk vele.

Agresszív folyadék esetén egy magasabb minőségű rozsdamentes acélból készült sorozat áll rendelkezésre:

SP N: DIN 1.4401 (AISI 316)
SP R: DIN 1.4539 (AISI 904L)

A teljes SP A és SP sorozat felszerelhető cinkanóddal, a katódos korrózióvédelem biztosítására, melyre tengervíz esetén van szükség.

A Grundfos SP és Grundfos SP A szivattyúk felépítéséből adódó kis súly miatt a szerelése könnyű, és gyorsan kivitelezhető. Anyaga magas kopásállósága miatt a szivattyú esetében hosszú élettartamra számíthatunk.

A szivattyú leengedéséhez mindig használjon megfelelő eszközöket, kötelet (PP, PE) vagy rozsdamentes acél sodronyt. A szivattyú kábelénél fogva való leengedés a szivattyú károsodásához vezethet, mely nem garanciális meghibásodást okoz.

Homokcsatornás csapágyak

A csapágyak úgy lettek kialakítva, hogy lehetővé tegyék a homok átjutását, így a homokszemcsék a tengelyt nem koptatják.

Szűrő

A szívónyílásnál található szűrő megakadályozza a nagyobb szennyeződések szivattyúba való bejutását.

Visszacsapó szelep

Minden Grundfos SP A és SP szivattyú egy jó minőségű visszacsapó szeleppel rendelkezik, mely meggátolja a víz visszaáramlását a szivattyúba. A visszacsapó szelepnek optimális hidraulikai tulajdonságai vannak, ezért a szelepen keletkező nyomásveszteség viszonylag alacsony, ezzel csökkenti a teljes szivattyúhidraulika nyomásveszteségét. A visszacsapó szelep további előnye a rövid zárási idő, mely minimálisra csökkenti a vízütések veszélyét.

Szívóspirál

A szárazon futás ellen a 4” -os búvárszivattyú motorral rendelkező szivattyúknál egy szívóspirál került beépítésre, mely a csapágyak kenéséhez szükséges vizet állandóan biztosítja.
A nagyobb Grundfos SP szivattyúk félaxiális átömlésű járókerékkel rendelkeznek, melyek automatikusan biztosítják a kielégítő kenést. Ennek ellenére, ha a vízszint a szívórész alá süllyedhet, ajánlott szárazon futás elleni védelem kiépítése.

A motorok újra tekercselhetők, az MS 4000 és MS 6000 új konstrukciós elvek alapján fejlesztett, kiváló hatásfokot biztosítanak. Az állórész speciális vízálló tekercseléssel van szerelve. Ennek a bevonatnak magas az átütési szilárdsága, biztosítja a huzalozás és a motorfolyadék közvetlen kapcsolatát. Mind az MS, mind az MMS motorok elláthatók túlmelegedés elleni védelemmel.

A Grundfos MS motorok beépített Tempcon hőmérséklet távadóval rendelhetők. Ennek segítségével folyamatosan ellenőrizni lehet a hőmérsékletet, jeleit az MTP 75 hővédelmi kapcsolóval és a CU 3 motorvédelmi egységgel lehet feldolgozni.

A Grundfos MS 6000-es és az MMS motorok külső Pt100 hőmérséklet távadóval is felszerelhetők. a Pt100 jeleit egy kiértékelő egységgel lehet értelmezni. (EDM 35 vagy PR 2202 típusú) és szintén be lehet vezetni a CU 3 egységbe.

Felúszás elleni védelem

A szivattyú indulásakor a hálózatban egy nagyon alacsony ellennyomás alakulhat ki, ennek köszönhetően pedig a szivattyú felfelé is elmozdulhat. Ezt nevezik felúszásnak, mely komoly károsodást okozhat a szivattyúban. Ezért minden MMS motorban van egy ütközőgyűrű mely megakadályozza a felúszást. Ez az ütközőgyűrű a talpcsapágyhoz hasonló szerkezetű, megakadályozza a tengely axiális irányú elmozdulását.

Beépített hűtőkamrák

Minden MS motor hűtőkamrával van ellátva. Ezek a hűtőkamrák a fej- és a talprészben egyaránt megtalálhatók. A motorfolyadék keringetése a motor körüli megfelelő áramlás biztosítása mellett hatékony hűtést biztosít.

Villámcsapás elleni védelem

Az MS 402-es búvárszivattyú motor olyan speciális szigeteléssel van ellátva, amely minimalizálja a villámcsapás okozta károkat.

Csökkentett rövidzárlat veszély

A Grundfos merülő szivattyúk MS motorral szerelt SP szériája olyan motorral szerelt, melynek tekercselt állórésze ki van öntve és egy hermetikusan zárt rozsdamentes acél palástban található. Ennek köszönhetően a csőkútszivattyú motorjának nagy stabilitást és optimális hűtést biztosít, továbbá kizárja a páralecsapódásból eredő rövidzárlat lehetőségét is.

Tengelytömítések

MS 402

Ajakos tömítés, a tengelyen fellépő súrlódási veszteség jelentősen lecsökken. Kopásálló gumival szerelt, mely rugalmas és ellenálló. Ivóvízre ártalmatlan.

MS 4000, MS 6000

Kerámia és keményfémből készült tömítés, csúszógyűrűs kivitelben. Élettartama rendkívül hosszú, hiszen nagyon ellenálló. A rugóval ellátott tengelytömítésnek nagy csúszófelülete van, távol tartja a homokot.

MMS újratekercselhető motorok

Alapkivitelben gumiból készült ajakos tömítéssel rendelkezik, mely szintén nagyon kopásálló és hosszú élettartamú. A tengelytömítés egy labirinttömítésű homokvédő sapkával van ellátva, mely megakadályozza a homokszemcsék bejutását a tengelytömítéshez.

Külön kérésre a motor rendelhető DIN 24960 szabvány szerinti szilicium/karbid-szilicium-karbid (SiC/SiC) csúszógyűrűs tömítéssel is.

Motorfolyadék

Az MMS motorok AGIP ECO FREEZE típusú motorfolyadékkal vannak feltöltve, mely -20 °C fokig fagyálló. Ennek a folyadéknak elsősorban motorkenő szerepe van, mely a korrózió ellenállóságot biztosítja.

A Grundfos SP szivattyú egy igazán időtálló és kiváló minőségű termék. A dán Grundfos neve mára egybeforrott a megbízhatósággal és mindenhol úgy hivatkoznak szivattyúikra, mint prémium kategóriás. Ennek megfelelően a szivattyú gyártó nagy hangsúlyt fektet szivattyúinak tervezésére és fejlesztésére is, továbbá a gyártás során lévő minőségellenőrzésre is, hogy a legjobb darabok kerülhessenek le a gyártósorról.

Vásárolja meg Grundfos szivattyúját a szivattyubolt.hu-tól!