Barion Pixel

A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat használunk. 

A telefonos megkereséseket jelenleg ügyfélszolgálatunk nehezen tudja fogadni. Kérjük a szivattyubolt@szivattyubolt.hu e-mail címre írják meg érdeklődéseiket!

Igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni!

Megértésüket köszönjük!

Elfogadom

Az önfelszívó szivattyúk beüzemelése

Az önfelszívó szivattyúk működésekor a merülő motoros búvárszivattyúkkal szemben a berendezés a szállítani kívánt víz szintje felett helyezkedik el; beüzemelésekor benne és a szívótömlőben levegő található. Az önfelszívó szivattyúk a mélyebben lévő vizet is fel tudják szívni, és gondoskodni a folyamatos folyadékáramlásról, a levegő eltávolítása mellett.

Távolítsuk el a rendszerből a légbuborékokat

Miután a készüléket beszereltük a rendszerbe, a szivattyúházat és a szívótömlőt fel kell tölteni vízzel, majd beindítani a szivattyút, hogy az kidolgozhassa a rendszerbe került légbuborékokat.

Meg kell várni, míg az összes légbuborék távozik a folyadékból: ezt a szivattyú sokkal csendesebb működése jelzi.

A berendezés maximális szívómélysége is fontos szempont: a szivattyú és a vízszint függőleges szintkülönbsége legfeljebb 9 méter lehet, ugyanis az ennél magasabb vízoszlop a víz elgőzölése és a negatív nyomás miatt „leszakad”; így nagyobb különbség esetén más típusú készülék, például búvárszivattyú használata javasolt. A megengedett maximális szívómélységet mindig ellenőrizzük az önfelszívó szivattyú dokumentációjában, és ügyeljünk rá, hogy használat során semmiképp se lépjük át.

 

A visszacsapó szelep előnye

Érdemes egy visszacsapó szelepet beépíteni a szívótömlőbe, amely biztosítja, hogy a szivattyúnak ne kelljen minden egyes indításkor felszívnia a vizet. A lábszelep ugyanis csak egy irányba engedi áramolni a folyadékot; valamint további előnye, hogy szűrője megakadályozza, hogy a néhány milliméternél nagyobb szennyezőanyagok a szivattyúba és így a rendszerbe kerüljenek.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog Önfelszívó szivattyú