Barion Pixel

A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat használunk. 

A telefonos megkereséseket jelenleg ügyfélszolgálatunk nehezen tudja fogadni. Kérjük a szivattyubolt@szivattyubolt.hu e-mail címre írják meg érdeklődéseiket!

Igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni!

Megértésüket köszönjük!

Elfogadom

A kerti szivattyú tavaszi felkészítése

Már érződnek a tavasz első napsugarai és ezzel egy időben el kell kezdeni felkészülni a kerti munkálatokra is. Mivel még nincsen kertészkedésre alkalmas idő, így ilyenkor érdemes az eszközöket felkészíteni a munkálatokra. A hagyományos kézi szerszámok mellett nem szabad megfeledkezni a locsolást biztosító kerti szivattyú előkészítéséről sem. 

Ha ősszel tisztán tettük el, akkor tavasszal már csak annyi dolgunk van, hogy a tömítéseket ellenőrizzük.

Ha a fagyok elől mindenféle karbantartás nélkül lett eltéve a kerti szivattyú, akkor azonban elkél néhány tennivaló. 

Szét kell szerelni, és amennyire csak lehetséges, mentesíteni kell az iszaptól és egyéb lerakódásoktól. Igaz, ezt érdemesebb elvégezni ősz végén, mert több hónap elteltével ilyenkor már belekövesedik és nehezebb kimosni a homokot. Ha már azt tapasztaljuk, hogy a kerti szivattyú csatlakozó csonkjára helyezett slag valahol ereszt, akkor érdemes újat vásárolni.

Ha túlságosan vízköves, akkor is javasolt egy másik beszerzése. A szivattyú kimeneti és bementi nyílásán is érdemes levakargatni a vízköves részeket, hiszen ezek csökkentik az adott szívófelület keresztmetszetét és ez által romlik a teljesítménye is.

Ha teljesen át lett nézve a kerti szivattyú és minden szennyeződéstől is mentesítettük, akkor megkezdődhet a próbaüzem. Ha megfelelően működik, akkor nincsen semmi tennivalónk.

Búgó hang esetén lehetséges, hogy letapadt a szivattyú tengelytömítése a sok állástól és nem tud forogni. Ebben az esetben meg kell próbálni a ventilátort megmozgatni. Természetesen áramtalnított állapotban! Amennyiben a ventilátor elforog a tengelyen, mert annyira meg van szorulva, akkor azt le kell venni róla és csőfogóval megpróbálni megmozgatni a szivattyútengelyt.

Ellenkező esetben érdemes szakemberre bízni a javítást mivel elektromos berendezésről van szó, melynek a használata házi barkácsolás után nem biztos, hogy veszélytelen.

Címkék : Kerti szivattyú

Tartalomhoz tartozó címkék: blog Kerti szivattyú