A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat használunk. 

A telefonos megkereséseket jelenleg ügyfélszolgálatunk nehezen tudja fogadni. Kérjük a szivattyubolt@szivattyubolt.hu e-mail címre írják meg érdeklődéseiket!

Igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni!

Megértésüket köszönjük!

Grundfos PM1

31.100 Ft (24.488 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Száll idő 4-5 munkanap
Szállítási díj: 1.990 Ft
Gyártó cikkszám: 96848693
1
Gyártó: Grundfos
Szállítás akár 24 órán belül
Több száz szivattyú raktárról
Több mint 10 év tapasztalat
Garanciális szervízháttér

Paraméterek

Garancia 2 év
Feszültség 230 Volt
Terhelhetőség 1200 Watt
Szívó csatlakozás 1" KM
Nyomó csatlakozás 1" KM
Max folyadék hőmérséklet 40 °C
Beépítési hossz 171 mm
Kábelhossz 0 méter
Védelem IP 65
Részletes ismertető A Grundfos PM1 áramláskapcsoló rövid ismertetője

Leírás

GRUNDFOS PM 1 (1,5) EGY OLYAN NYOMÁS-ÁTFOLYÁS ÉRZÉKELŐ AMI SZIVATTYÚK AUTOMATIKUS VEZÉRLÉSÉRE LETT MEGALKOTVA. FIGYELEM A KÉSZÜLÉK NEM SZIVATTYÚ!

A GRUNDFOS PM 1 (1,5) ELEKTROMOS SZIVATTYÚRA SZERELVE EGY EGYSÉGKÉNT KIVÁLTJA A VÍZELLÁTÓ RENDSZEREKBEN HASZNÁLT NYOMÁSKAPCSOLÓT ÉS TARTÁLYT, MIKÖZBEN A KÖVETKEZŐ ELŐNYÖKKEL RENDELKEZIK MINT, MINIMÁLIS HELYSZÜKSÉGLET, SEMMIFÉLE BEÁLLÍTÁST ÉS KARBANTARTÁST NEM IGÉNYEL, VALAMINT VÉDI A SZIVATTYÚT SZÁRAZON FUTÁS ELLEN ÉS BEÉPÍTETT SZIVÁRGÁS FELÜGYELETTEL VAN ELLÁTVA.

A GRUNDFOS PM 1 (1,5) MEGFELELŐ ELEKTROMOS SZIVATTYÚRA SZERELVE ALKALMAS KIS HÁZI VÍZMŰVEK, ÖNTÖZŐRENDSZEREK STB. ELLÁTÁSÁRA.

A GRUNDFOS PM 1 (1,5) A SZIVATTYÚT NYOMÁS HATÁSÁRA BE ÉS ÁRAMLÁS ÉRZÉKELÉSÉVEL KIKAPCSOLJA. A KÖVETKEZŐKÉPPEN TÖRTÉNIK MINDEZ. HA VÍZELVÉTEL TÖRTÉNIK A RENDSZERBEN, VAGYIS MONDJUK KINYITNAK EGY CSAPOT, AKKOR MIVEL A SZIVATTYÚ ÁLL EZÉRT A RENDSZER NYOMÁSA LEESIK. AMENNYIBEN A NYOMÁS ELÉRI A GYÁRILAG BEÁLLÍTOTT 1,5 BAR-T A GRUNDFOS PM 1 (1,5) BEKAPCSOLJA A SZIVATTYÚT ÉS MINDADDIG ÜZEMELTETI AMÍG VÍZELVÉTEL TÖRTÉNIK. HA ELZÁRJUK A CSAPOT AKKOR A SZIVATTYÚ ADDIG MŰKÖDIK AMÍG TUD VIZET SZÁLLÍTANI A RENDSZERBE. MIKOR MÁR NEM TUD TÖBBET SZÁLLÍTANI AZ ÁRAMLÁS MEGSZŰNIK AMIT ÉRZÉKEL EGY MIKROKAPCSOLÓ ÉS LEÁLLÍTJA A SZIVATTYÚT. ÚJABB VÍZELVÉTEL ESETÉN ISMÉT KEZDŐDIK MINDEN ELÖLRŐL.

SZÁRAZON FUTÁS ELLENI VÉDELEM:

HA ÜZEM KÖZBEN ELFOGY A VÍZ AKKOR IS MEGSZŰNIK AZ ÁRAMLÁS, ÉS AMENNYIBEN EZ MEGHALADJA A 40 MÁSODPERCET A MIKROKAPCSOLÓ SZINTÉN LEÁLLÍTJA A SZIVATTYÚT, EZZEL MEGVÉDVE A SZÁRAZON FUTÁSTÓL. VÍZ HIÁNYT KÖVETŐ LEÁLLÁSKOR MÁR NEM KAPCSOL BE ÚJRA AUTOMATIKUSAN, HANEM A FELHASZNÁLÓNAK KELL ÚJRAINDÍTANI A RESET GOMB MEGNYOMÁSÁVAL.

SZIVÁRGÁS FELÜGYELET:

A GRUNDFOS PM 1 BEÉPÍTETT SZIVÁRGÁS ELLENI VÉDELEMMEL IS EL VAN LÁTVA. AMENNYIBEN A RENDSZERBEN SZIVÁRGÁS (CSEPEGŐ CSAP ESETLEG CSŐ TÖMÍTETLENSÉG OKOZZA) JÖNNE LÉTRE, A PM 1 EGYSÉG A SZIVATTYÚT PERIODIKUSAN KI MAJD BE KAPCSOLNÁ, ENNEK ELKERÜLÉSE ÉRDEKÉBEN A SZIVÁRGÁS FELÜGYELET MEGÁLLÍTJA A SZIVATTYÚT ÉS HIBÁT JELEZ. A FUNKCIÓT IGÉNY ESETÉN KI LEHET KAPCSOLNI. SZIVÁRGÁS MIATTI LEÁLLÁS ESETÉN SZINTÉN A RESET GOMB MEGNYOMÁSÁVAL LEHET A RENDSZERT ÚJRAINDÍTANI.

A GRUNDFOS PM 1 (1,5) TELEPÍTÉSEKOR FIGYELEMBE KELL VENNI HOGY FÜGGŐLEGES ÉS VÍZSZINTES HELYZETBEN IS TELEPÍTHETŐ VISZONT A BEÁZÁS ELKERÜLÉSE ÉRDEKÉBEN A RUNDFOS PM 1 (1,5) EGYSÉGET NEM SZABAD A KÁBELCSATLAKOZÁSOKKAL FELFELÉ BESZERELNI. FIGYELEMBE KELL MÉG VENNI, HOGY A LEGMAGASABB VÍZVÉTELI HELY ÉS A GRUNDFOS PM 1 (1,5) KÖZÖTTI SZINT KÜLÖNBSÉG NEM HALADHATJA MEG A 10 MÉTERT. AMENNYIBEN MEGHALADJA AKKOR A FENTI CSAP KINYITÁSAKOR A KÉSZÜLÉKBEN ESETLEGESEN NEM TUD A NYOMÁS 1,5 BAR ALÁ CSÖKKENNI (MIVEL 10 MÉTERNÉL NAGYOBB VÍZOSZLOP NYOMÁSA HAT RÁ) ÉS AZ NEM FOGJA TUDNI A SZIVATTYÚT BEKAPCSOLNI.

FIGYELEM!!! A készüléken nem lehetséges kikapcsolási nyomást állítani. A kikapcsolási nyomás érték mindig az adott szivattyú teljesítményétől függ. Ha az adott szivattyú amivel a terméket összeépítik a felszínen 8 bar-ra képes akkor a kikapcsolási érték 8 bar lesz ha csak 3 bar-t tud a szivattyú "nyomni" akkor 3 bar-nál fog a készülék kikapcsolni. Amennyiben a kikapcsolási érték túl magas a szivattyú teljesítménye miatt, akkor egy nyomáscsökkentő beépítésével lecsökkenthetjük a rendszer nyomás terhelését.

GRUNDFOS PM 1 (1,5)

Fórum

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
Igazolt vásárlás
2015. 10. 14.
A terméket csőkút szivattyú kapcsolására használom.
A célnak tökéletesen megfelel, a márkanév (grundfos) nem hazudik.

Hasonló termékek

Wilo-HiControl 1

27.900 Ft
Raktáron :-)
Feszültség 230 V
Terhelhetőség 10 A
Védelmi osztály IP 65
Garancia 2 év
   

Lowara Genyo 16A/R15-30

35.000 Ft
Raktáron :-)
Feszültség 230 V
Terhelhetőség 16 A
Max.folyadék áteresztés 165 liter/perc
Állítható kapcsolási érték 1,5-3 bar
Garancia 2 év

Pedrollo Easypress II

24.900 Ft
Raktáron :-)
Feszültség 230 V
Terhelhetőség 1500 W
Max. folyadék áteresztés 200 liter/perc
Pedrollo gari 2 év
Indítási nyomás 1,5 bar