Leo PS-04A áramláskapcsoló

12.500 Ft (9.843 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Jelenleg nem elérhető
Szállítási díj: 1.990 Ft
7
Gyártó: Leo

Olcsóbban látta valahol?

Mondja meg hol, és tőlünk még olcsóbban megkaphatja!

Tovább
Szállítás akár 24 órán belül
Több száz szivattyú raktárról
Több mint 10 év tapasztalat
Garanciális szervízháttér

Paraméterek

Garancia 1 év
Feszültség 230 Volt
Teljesítmény 1100 Watt
A fenti emelőmagasságokhoz tartozó szállítási teljesítmények 4,8 m3/óra-ig
Max folyadékáteresztő képesség 80 liter/perc
Szívó csatlakozás 1
Nyomó csatlakozás 1
Kábelhossz 0 méter
Súly 1,66kg

Leírás

A Leo PS-04A áramláskapcsoló ismertetője

 

Leo PS-04A egy olyan nyomás-átfolyás érzékelő, ami szivattyúk automatikus vezérlésére lett megalkotva.

 

Figyelem a készülék nem szivattyú!

 

A Leo PS-04A áramláskapcsoló, elektromos szivattyúra szerelve egy egységként kiváltja a vízellátó rendszerekben használt nyomáskapcsolót és tartályt, miközben a következő előnyökkel rendelkezik, mint minimális helyszükséglet, semmiféle beállítást és karbantartást nem igényel, valamint védi a szivattyút szárazon futás ellen.

 

A Leo PS-04A áramláskapcsoló elektromos szivattyúra (max. 1,1kw) szerelve alkalmas kis házi vízművek, öntözőrendszerek stb. ellátására.

 

A Leo PS-04A áramláskapcsoló a szivattyút nyomás hatására be és áramlás érzékelésével kikapcsolja. A következőképpen történik mindez:

-ha vízelvétel történik a rendszerben, vagyis mondjuk kinyitnak egy csapot, akkor mivel a szivattyú áll ezért a rendszer nyomása leesik. Amennyiben a nyomás eléri a gyárilag beállított 1,5 bar-t a Leo PS-04A áramláskapcsoló bekapcsolja a szivattyút és mindaddig üzemelteti, amíg vízelvétel történik. Ha elzárjuk a csapot, akkor a szivattyú addig működik, amíg tud vizet szállítani a rendszerbe. Mikor már nem tud többet szállítani az áramlás megszűnik, amit érzékel egy mikrokapcsoló és leállítja a szivattyút. Újabb vízelvétel esetén ismét kezdődik minden elölről. Ha üzem közben elfogy a víz, akkor is megszűnik az áramlás és amennyiben ez meghaladja a 10 másodpercet, a mikrokapcsoló szintén leállítja a szivattyút, ezzel megvédve a szárazon futástól. Vízhiányt követő leálláskor már nem kapcsol újra be automatikusan, hanem a felhasználónak kell újraindítani a reset gomb megnyomásával.

FIGYELEM!!! A készüléken nem lehetséges kikapcsolási nyomást állítani. A kikapcsolási nyomás érték mindig az adott szivattyú teljesítményétől függ. Ha az adott szivattyú amivel a terméket összeépítik a felszínen 8 bar-ra képes akkor a kikapcsolási érték 8 bar lesz ha csak 3 bar-t tud a szivattyú "nyomni" akkor 3 bar-nál fog a készülék kikapcsolni. Amennyiben a kikapcsolási érték túl magas a szivattyú teljesítménye miatt, akkor egy nyomáscsökkentő beépítésével lecsökkenthetjük a rendszer nyomás terhelését.

A Leo PS-04A áramláskapcsoló telepítésekor figyelembe kell venni, hogy csak függőleges helyzetben szabad beszerelni valamint, hogy a legmagasabb vízvételi hely és a Leo PS-04A áramláskapcsoló közötti szintkülönbség nem haladhatja meg a 15 métert. Amennyiben meghaladja, akkor a fenti csap kinyitásakor a készülékben nem tud a nyomás 1,5 bar alá csökkenni (mivel 15 méternél nagyobb vízoszlop nyomása hat rá) és az nem fogja tudni a szivattyút bekapcsolni.

Fórum

5.00
7 értékelés
(7)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
Igazolt vásárlás
2020. 03. 01.
Telefonon kedves és szakszerű tájékoztatást kaptam. A kapcsolót könnyű volt bekötni, bár egy kis villanyszerelésre is szükség volt. Minimális használat alapján eddig azt hozza, amit kell.
|
Igazolt vásárlás
2019. 07. 09.
Friss vétel, így hosszútávú tapasztalatom eddig nincs. Bekötése a mellékelt alkatrészekkel egyszerű. Csőrendszer helyes és tökéletes kialakítását igényli. Működése a leírásnak 100%-ban megfelel.
|
Igazolt vásárlás
2019. 06. 18.
Az áramláskapcsoló gyorsan megérkezett, bekötése egyszerű, tökéletesen működik!
A webáruház áttekinthető, a rendelés egyszerű! Csak ajánlani tudom mindenkinek!
|
Igazolt vásárlás
2019. 03. 25.
A napokban rendeltem a cégtől a fentebbi áramláskapcsolót.
Kerti öntözéshez, direkt kifolyással.
A szivattyú kb 6 m-ről szív. Nyugvó vízszint 2.5 m.
Egy 220V-os Leo XJWm 90/46 szivattyúval kombinálva.
Szívó 5/4", nyomó 1", csap után 3/4" slag.
A kapcsoló, kapcsolgatás nélkül, tökéletesen működik, telibe nyitott csap mellett.
Szállítás gyors (MPL futár. Rendeléstől számított 2 munkanap ) Csomagolás megfelelő, rázkódás és ütésmentes.
A boltot, bátran merem ajánlani mindenkinek, aki online kíván vásárolni.
Tibor
|
Igazolt vásárlás
2018. 03. 25.
Még nem építettem be az áramláskapcsolót, most van folyamatban a házikert öntözőrendszerének a kiépítése. Leo XJWm 15M - 90/55 víz szivattyúhoz vásároltam az áramláskapcsolót a biztonságos öntözőrendszer kalakításához. Bár eredetileg Pedrolló szivattyút kerestem, de az ár/értékarány miatt, és különösen a öntözőrendszer megtérülésének érdekében döntöttem a LEO gépészeti termékek mellett. Bízom benne, hogy jól döntöttem. Ezek a termékek 15-20 évet is kibírnak, ilyen megtérülési idővel számoltam. A szivattyubolt.hu webáruházban a termékválaszték jól áttekinthető, könnyű volt a kiválasztás és a rendelés. A fizetést követően hamar leszállították, nagyon elégedett vagyok. Az általam tervezett házikert öntözőrendszerhez a szükséges termékeket összesen négy webáruházban gyűjtöttem össze, figylemmel az termékárakra is. Az itt kiválasztott termékeket a legkedvezőbb áron ajánlották, ugyanolyan minőségben. Máskor is fogok innen vásárolni, ajánlom a webáruházat másoknak is!
|
Igazolt vásárlás
2017. 04. 26.
Az elvarasomnak tökéletesen megfelelő készülék.
|
Igazolt vásárlás
2016. 07. 28.
A vásárolt áramláskapcsoló beüzemelése egyszerű, a kezdettől fogva semmi probléma nincs vele.
A szivattyú teljesítménye 80 l/perc, 5-6 méterről szív, a készülék a nyomást 3 bar értéken tudja tartani ki-bekapcsolás nélkül.

Hasonló termékek

E-Flow áramlásérzékelő

12.800 Ft
Jelenleg nem elérhető
Feszültség 230 V
Terhelhetőség 1500 W
Max. folyadék áteresztés 100 liter/perc
Garancia 1 év
   

DSK-1 áramláskapcsoló

9.800 Ft
Raktáron :-)
Feszültség 230 V
Terhelhetőség 1100 W
Max. folyadék áteresztés 80 liter/perc
Garancia 1-év
   

Italtecnica Brio 2000 MT

15.220 Ft
Raktáron :-)
Feszültség 230 V
Terhelhetőség 1100 W
Max. folyadék áteresztés 80 liter/perc
Garancia 1 év