Barion Pixel

A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat használunk. 

A telefonos megkereséseket jelenleg ügyfélszolgálatunk nehezen tudja fogadni. Kérjük a szivattyubolt@szivattyubolt.hu e-mail címre írják meg érdeklődéseiket!

Igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni!

Megértésüket köszönjük!

Elfogadom
Szállítás akár 24 órán belül
Több száz szivattyú raktárról
Több mint húsz év tapasztalat
Garanciális szervizháttér

Pedrollo UPm 2/4

Feszültség 230 V
Teljesítmény 750 W
Emelőmagasság 62-33 m
Szállítási teljesítmény 10-80 liter/perc
Jótállás 2 év
Elérhetőség: Száll idő 4-5 munkanap
Szállítási díj: 7.620 Ft
Gyártó cikkszám: 48SP0120A1U
Átlagos értékelés: (2)
Gyártó: Pedrollo
223.380 Ft (175.890 Ft + ÁFA)

Paraméterek

Jótállás 2 év
Feszültség 230 Volt
Teljesítmény 750 Watt
Emelőmagasság 61-31 m
A fenti emelőmagasságokhoz tartozó szállítási teljesítmények 10-80 liter/perc
Nyomó csatlakozás 5/4
Max bemerülési mélység 20 méter
Max folyadék hőmérséklet 40 °C
Szivattyú átmérő 150 mm
Szivattyú ház Rozsdamentes acél AISI 304
Tengely Rozsdamentes acél EN 10088-3-1.4104
Tengelytömítés STA-17 Szilícium-karbid Grafit NBR, ST1-16 SIC Szilícium-karbid Szilícium-karbid NBR
Járókerék Noryl FE1520PW
Kábelhossz 20 méter
Védelem IP X8
Szállított mennyiség 40 méteren (4bar) 67 liter/perc
Szállított mennyiség 50 méteren (5bar) 50 liter/perc
Szállított mennyiség 60 méteren (6bar) 15 liter/perc
Részletes ismertető Pedrollo UPm 2/4 termékismertetője

Leírás

Pedrpllo UPm 2/4

Forradalmi változást vezetett be a Pedrollo legújabb fejlesztésű elektromos szivattyúinál. Az új, UP névre keresztelt berendezésekben ugyanis felcserélték a motor és a hidraulika helyét.

Régi-új termék, vagyis az új Pedrollo UP

Az új szerkezet  a régi, számos esetben jól bevált és tengernyi díjat bezsebelő NK szivattyú továbbfejlesztett változata. A Pedrollo gyár radikálisan megváltoztatta az 5”-os merülő szivattyúk tervezésének mikéntjét.

Az NK szivattyúhoz képest ugyanis fordítva épül fel az új UP, vagyis a motor az alsó-, míg a hidraulika a felső részben kapott helyet. Innen kapta a nevét az új termék: up, vagyis fel.

Forradalmi erősségei között szerepel, hogy sokkal kompaktabb (20 százalékkal az NK szivattyúhoz képest, átlagosan 100 milliméterrel) és a függőleges irányban rugalmasan mozgó járókerekek rendszere, mely lehetővé teszi olyan tiszta víz szivattyúzását, melynek homoktartalma elérheti a 150 g/m³-t, így a világon egyedülálló az 5”-os szivattyúk között.

Pedrollo UP kiváló választás a családi házak víz ellátásához vagy automata öntöző rendszerek megtáplálásához.

Az UP nagy erőssége, hogy csökkentett energiafogyasztású, így megéri a belefektetett pénz, hiszen néhány éven belül behozza azt az árkülönbséget, amit egy rosszabb minőségű szivattyú megvásárlásával megspórolna.

Ezen kívül rendelkezik egy szeleppel, mely megkönnyíti a levegő távozását a szivattyútérből, ezzel elkerülve az úgynevezett “búvárharang-effektus”-t.

A szivattyútesten elhelyezett szívórács pedig megakadályozza a homok, levelek és egyéb szennyeződések szivattyúba történő bejutását, melyek eldugíthatják a hidraulikus részt és ezáltal csökkenhet a teljesítmény.

Az UP fel van szerelve egy tengelytömítéseket olajozó rendszerrel. Üzemeltethető függőleges és vízszintes pozícióban egyaránt.

Az új UP szivattyú tehát remek választás lehet, ha éppen szeretne egy új szivattyút, vagy azon gondolkozik, hogy netán lecserélné régi szivattyúját.

Pedrollo UPm 2/4 minőség megbízhatóság

Fórum

5.00
2 értékelés
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2018. 08. 04.
A megrendeléstől a kiszállításig villám tempóban történtek az események. Egyik nap megrendeltem másnap már nálam is volt a termék.
Ásott kútba kerestem számomra megfelelő szivattyút amely képes öntözőrendszert is üzemelni. Előtte egy kína gyártmányú szivattyúm volt amit úgy kaptam. Annak a paraméterei 5m3/h 120 emelőmagasság. A statikus nyomása 5 bár volt és ezzel üzemeltettem az öntözőrendszert. Persze nem tudott annyit nyomni mint a leírásban szerepelt és a terhelésre már nem reagált így 3 év után megadta magát. Az ásott kút 13 m mély, és 2,5-3 méternyi vízoszlop található benne. 11 m mélyről kellett emelni mert a kút mellett van a gépészet telepítve. Innen nyomja tovább a max 100 m távolságba. Egy 5/4-es visszacsapó szelepet beépítettem közvetlenül a szivattyú fölé a terhelés csökkentése véget. 5/4 csővel jön fel az áramláskapcsolóig és utána szűkül 1" majd 3/4" megy tovább a mágnesszelepekig.
Így jelen pillanatban is 5,4 bárral tolja. Mivel a másik szivattyúra lett kialakítva a rendszer ami körönként 3-4 fejet látott el. Ezzel többet is tudok majd egy kis átalakítással használni. Elégedett vagyok a termékkel remélem tovább bírja mit 3 év!!! :)
2018. 06. 12.
A napokban üzemeltem be a szivattyút. Volt egy kis félreértés az ügyfélszolgálat és köztem, a lényeg, hogy ehhez a típushoz nincs visszacsapó szelep, sem úszókapcsoló. Mivel én ásott kútból, áramláskapcsolóval fogom használni, ezért úszókapcsolóra nincs is szükség, viszont egy 5/4-es visszacsapó szelepet beépítettem közvetlenül a szivattyú fölé.
A szivattyút kb 14 méter mélyre engedtem a kútba, a vízszint 6 méter mélyen kezdődött. Ilyen körülmények között, 40-es és 32-es KPE csövön egy 120 literes hordóba nyomatva a vizet, kb 100 liter/perc vízszállítást produkált (ez gyakorlatilag a 6-7 méteres emelőmagassághoz tartozó vízszállítás). Később öntözőrendszer működtetéséhez szeretném majd használni, erre minden bizonnyal teljes mértékben megfelelő lesz egy ilyen paraméterű kútból.
Összességében nagyon meg vagyok vele elégedve, köszönöm a szivattyubolt.hu-nak az előzetes telefonos és emailes tájékoztatást.