Barion Pixel

A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat használunk. 

A telefonos megkereséseket jelenleg ügyfélszolgálatunk nehezen tudja fogadni. Kérjük a szivattyubolt@szivattyubolt.hu e-mail címre írják meg érdeklődéseiket!

Igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni!

Megértésüket köszönjük!

Elfogadom
Szállítás akár 24 órán belül
Több száz szivattyú raktárról
Több mint húsz év tapasztalat
Garanciális szervizháttér

ZDS QS4P.3-6 O2

Feszültség 230 V
Teljesítmény 370 W
Emelőmagasság 31-14 m
Szállítási teljesítmény 20-70 liter/perc
Jótállás 2 év
Elérhetőség: Száll idő 4-5 munkanap
Szállítási díj: 7.620 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
244.260 Ft (192.331 Ft + ÁFA)

Paraméterek

Jótállás 2 év
Feszültség 230 Volt
Teljesítmény 370 Watt
Emelőmagasság 31-14 m
A fenti emelőmagasságokhoz tartozó szállítási teljesítmények 20-70 liter/perc
Nyomó csatlakozás 5/4 coll belső menet
Max bemerülési mélység 100 méter
Szivattyú átmérő 98 mm
Járókerék 6 db Noryl
Kábelhossz 1.5 méter
Szállított mennyiség 10 méteren (1bar) 70 liter/perc
Szállított mennyiség 20 méteren (2bar) 50 liter/perc
Szállított mennyiség 30 méteren (3bar) 27 liter/perc
Részletes ismertető ZDS QS4P.3-6 O2 szivattyú termékismertető

Leírás

ZDS QS4P 3-6 O2 rövid leírása:

ZDS QS4P 3-6 O2 csőkút szivattyú az olasz ZDS gyár kiváló minőségű 4”-os QS4P csőbúvár szivattyú sorozatából. 

A szivattyú egyszerűen telepíthető, beépített kondenzátorának köszönhetően. 

A hidraulika magas 120 g/m3 homoktűréssel rendelkezik. Átmérő 120 mm vagy annál nagyobb kutakhoz ajánljuk. (A hűtéshez a motor mellett minimálisan 8 cm/s vízáramlási sebességre van szükség.) Néhány 110 mm belső átmérőjű csőkútban is elfér, de már kockázatos a telepítése beszorulás miatt.

Jó választás ha megbízható mélykúti szivattyút szeretne választani. A ZDS QS4P típusai, teljesítmény skálájuk alapján, a házi vízellátástól a mezőgazdasági öntözésen keresztül akár állattartó telepek vízellátására vagy ipari alkalmazásokra is megfelelőek.

 

Fontos, kérem olvassa el!

 

A szivattyúnak 3,5 amper az áramfelvétele mivel 370 watt a teljesítménye. Gyárilag 1,5 méter kábellel van szerelve, ezért az alábbi felsorolásban látja a toldás esetén ajánlott kábel keresztmetszeteket a megengedett maximális hosszal. (Kizárólag H07RNF kV-os kábelt használjon búvárszivattyúk esetében!)

    •    119m-ig 3X1,5mm2 H7RNF gumikábel

    •    197m-ig 3X2,5mm2 H7RNF gumikábel

Kisebb méretű kábel használata esetén túl nagy lesz a feszültségesés ami a motor leégését okozza.

A biztonságos kábeltoldáshoz mivel 3x1,5mm2 lapos, horony nélküli tápkábellel rendelkezik a szivattyú, a műgyantás zsugorcsöves kábeltoldás ajánlott amit lentebb a kapcsolódó termékek között talál. A kábeltoldást megrendelés esetén elvégezzük.

ZDS QS4P 3-6 O2 bővebb leírása:

A ZDS családi vállalkozás, csak és kizárólag 4”-os búvárszivattyúkat  és néhány kapcsolódó terméket gyárt, és folyamatosan fejleszti azokat. Külön fejlesztő laboratóriumot tart fenn, hogy a legnagyobb gondossággal tudják fejleszteni és a tökélyre csiszolni szivattyúikat melyeket a világ nagy részére szállítanak. Így egy nagyon megbízható mélykúti szivattyúnak lehet tulajdonosa.

ZDS QS4P 3-6 O2 csőkút szivattyú egyik fontos eleme (a ZDS nagyon büszke rá:) a saját fejlesztésű és gyártású kondenzátor amelyet a szivattyú teljes élettartamára terveztek. Több százezer indítást bír ki, ennek köszönhető a motor kimagaslóan magas óránkénti akár 150 megengedett indítása. Az indítások számát más szivattyúgyártók 20-30 indítás/órában határozzák meg.

Ebben a típusban a kondenzátor a motorral van egybeépítve így egyszerűen telepíthető mert csak egy háromeres kábellel van szerelve. A kábelt csak be kell kötni a szivattyút vezérlő nyomáskapcsolóba, átfolyásérzékelőbe vagy bármilyen elektronikába ami vezérelni fogja azt.

A hidraulika végén található rozsdamentes acél 5/4 coll belső menetes csatlakozójával könnyen kapcsolható bármely csővezetékhez. A beépített visszacsapó szelep a csatlakozó alatt található amely a gondos tervezésnek köszönhetően 37 bar nyomás mellett 600.000 zárást bír ki. Nagy ellenállásának köszönhetően megóvja a járókerekeket valamint a diffuzorokat a kosütések, vízkalapácsok hatásaitól.

A hidraulika további részei is a gondos tervezés miatt nagy homoktűréssel rendelkeznek így a magas homoktartalmú kutaknál is megállják helyüket.

A ZDS szivattyúkat hosszú időre, akár 10-15 év karbantartásmentes üzemre tervezik ezért a maximális homokmennyiséget 120g/m3-re korlátozzák. A ZDS gyári laboratóriumában tesztelték 2000g/m3 homoktartalom mellett is a készüléket. A jól kiválasztott anyagoknak (járókerék, vezetőkerék, lebegőtárcsa stb.) és a gondos tervezési folyamatnak köszönhetően kiválóan vizsgázott.

A szivattyú alacsony indítási nyomatékkal rendelkezik, így garantálható a hosszú élettartam és megbízhatóság anélkül, hogy az áramfelvétel nagyobb mértékben megnőne. A pontos 2850 min-1 fordulatszám állandó szinten tartja a teljesítményt még homokos víz esetén is. A szivattyú járó és vezető kerekei könnyű ám nagyon ellenálló Noryl anyagból készülnek, melynek a következménye a megnövelt teljesítmény és hatásfok. 

A szivattyú fej valamint a vastag ellenálló kábelvédő burkolat magas üvegszáltartalmú technopolimer anyagból készül amely ellenáll a savas korróziónak (alacsony PH) valamint a vasas víznek.

A rozsdamentes acél tengelykapcsoló a búvárszivattyúk egyik kiemelkedően fontos része. A ZDS szivattyúk kuplungja a sérülések és meghibásodások érdekében erősen túlméretezett ezzel is garantálva a megbízhatóságot, hosszú üzemidőt.

A saját fejlesztésű és gyártású olajhűtéses O2 belső kondenzátoros búvármotor 0,37kW-os. Újratekercselhető, melynek hűtőközege nem toxikus az FDA ( Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hatóság) által jóváhagyott dielektromos folyadék.

Cserélhető, kiválóan tömített motorkábellel van szerelve az esetleges kábelsérülések egyszerű javítása érdekében.

A rozsdamentes acél köpeny ellenáll a korróziónak.

A gondos tervezésnek és a megfelelően méretezett tengely és sugár irányú terhelést jól bíró olajkenésű golyóscsapágyaknak köszönhetően a szivattyú vízszintesen és függőlegesen is beépíthető. A szén kerámia tengelytömítést egy speciális homokvédelem is óvja a kopástól. A motor belső nyomáskiegyenlítéséért egy speciális belső membrán a felelős, így az esetlegesen előforduló túlmelegedés sem okoz nagyobb problémákat. 

Beépített hővédelme sem mindennapi. Túlmelegedés esetén leállítja a motort és csak kézi beavatkozás után indítja újra azt. Az újraindítás az áram le és újra fel kapcsolásával végezhető el.

Más belső kondenzátoros motorok esetében ha a tekercsbe épített hővédelem beavatkozik, a visszahűlés után automatikusan vissza is kapcsol. Amennyiben a túlmelegedést okozó hibát nem veszik észre és nem szüntetik meg azt, a folyamat állandóan ismétlődik addig míg a hővédelem elromlik és a szivattyú motor leég.

A ZDS szivattyúk többféle kialakítással rendelhetőek, mint: beépített szivattyúvédelem (DRP), teljesen rozsdamentes hidraulika, külső kondenzátoros motor, három fázisú motor, vízhűtésű egy és három fázisú motor, teljesen automata működésű a vezérlést is tartalmazó komplett szivattyú, stb.

Végezetűl a ZDS ajánlása, hogy miért is érdemes búvárszivattyút választani felszíni szivattyú helyett:

  • Nincs szükség környezeti hatások elleni védelemre.
  • Nincs probléma a felszívással, légtelenítéssel.
  • Nincs fagyveszély.
  • Alacsonyabb az energiafogyasztása.
  • Teljesen zajtalan.
  • Nincs áramütés veszély.
  • Könnyű telepíteni.
  • Kiváló hidraulikus hatásfokkal rendelkezik.

Fórum

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Kapcsolódó termékek

Elektromos Gumikábel 3x1,5mm2 H7RNF

740 Ft
Áruházi raktáron :-)
Feszültség 230 V
Típus H7RNF

Műgyantás zsugorcsöves kábeltoldás

8.000 Ft
Áruházi raktáron :-)
   
   
     
                                                      
   

Elektromos Gumikábel 3x2,5mm2 H7RNF

1.070 Ft
Áruházi raktáron :-)
Feszültség 230 V
Típus H7RNF