Barion Pixel

A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat használunk. 

A telefonos megkereséseket jelenleg ügyfélszolgálatunk nehezen tudja fogadni. Kérjük a szivattyubolt@szivattyubolt.hu e-mail címre írják meg érdeklődéseiket!

Igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni!

Megértésüket köszönjük!

Elfogadom
Szállítás akár 24 órán belül
Több száz szivattyú raktárról
Több mint húsz év tapasztalat
Garanciális szervizháttér

Leo PS-04A áramláskapcsoló

Feszültség 230 V
Terhelhetőség 1100 W
Max. folyadék áteresztés 80 liter/perc
Jótállás 2 év
   
Elérhetőség: Áruházi raktáron :-)
Szállítási díj: 2.540 Ft
Átlagos értékelés: (11)
Gyártó: Leo
19.300 Ft (15.197 Ft + ÁFA)

Paraméterek

Jótállás 2 év
Feszültség 230 Volt
Teljesítmény 1100 Watt
Terhelhetőség 1100 Watt
Max folyadékáteresztő képesség 80 liter/perc
Csatlakozások 1 colos külső menet
Max folyadék hőmérséklet 60 °C
Kábelhossz 1.5 méter
Védelem IP 65
Súly 1,66kg

Leírás

A Leo PS-04A áramláskapcsoló ismertetője

A készülék egy olyan nyomás-átfolyás érzékelő, ami szivattyúk automatikus vezérlésére lett megalkotva.

Figyelem a készülék nem szivattyú!

A Leo PS-04A áramláskapcsoló, elektromos szivattyúra szerelve egy egységként kiváltja a vízellátó rendszerekben használt nyomáskapcsolót és tartályt, miközben a következő előnyökkel rendelkezik, mint minimális helyszükséglet, semmiféle beállítást és karbantartást nem igényel, valamint védi a szivattyút szárazon futás ellen.

A Leo PS-04A áramláskapcsoló elektromos szivattyúra (max. 1,1kW) szerelve alkalmas kis házi vízművek, öntözőrendszerek stb. ellátására.

A Leo PS-04A áramláskapcsoló a szivattyút nyomásesés hatására be és áramlás megszűnésének érzékelésével kikapcsolja. A következőképpen történik mindez:

-ha vízelvétel történik a rendszerben, vagyis mondjuk kinyitnak egy csapot, akkor mivel a szivattyú áll ezért a rendszer nyomása leesik. Amennyiben a nyomás eléri a gyárilag beállított 1,5 bar-t a Leo PS-04A áramláskapcsoló bekapcsolja a szivattyút és mindaddig üzemelteti, amíg vízelvétel történik. Ha elzárjuk a csapot, akkor a szivattyú addig működik, amíg tud vizet szállítani a rendszerbe. Mikor már nem tud többet szállítani az áramlás megszűnik, amit érzékel egy mikrokapcsoló és leállítja a szivattyút. Újabb vízelvétel esetén ismét kezdődik minden elölről. Ha üzem közben elfogy a víz, akkor is megszűnik az áramlás és amennyiben ez meghaladja a 10 másodpercet, a mikrokapcsoló szintén leállítja a szivattyút, ezzel megvédve a szárazon futástól. Vízhiányt követő leálláskor már nem kapcsol újra be automatikusan, hanem a felhasználónak kell újraindítani a reset gomb megnyomásával.

FIGYELEM!!! A készüléken nem lehetséges kikapcsolási nyomást állítani. A kikapcsolási nyomás érték mindig az adott szivattyú teljesítményétől függ. Ha az adott szivattyú amivel a terméket összeépítik a felszínen 8 bar-ra képes akkor a kikapcsolási érték 8 bar lesz ha csak 3 bar-t tud a szivattyú "nyomni" akkor 3 bar-nál fog a készülék kikapcsolni. Amennyiben a kikapcsolási érték túl magas a szivattyú teljesítménye miatt, akkor egy nyomáscsökkentő beépítésével lecsökkenthetjük a rendszer nyomás terhelését.

Az áramláskapcsoló telepítésekor figyelembe kell venni, hogy csak függőleges helyzetben szabad beszerelni valamint, hogy a legmagasabb vízvételi hely és a Leo PS-04A áramláskapcsoló közötti szintkülönbség nem haladhatja meg a 15 métert. Amennyiben meghaladja, akkor a fenti csap kinyitásakor a készülékben nem tud a nyomás 1,5 bar alá csökkenni (mivel 15 méternél nagyobb vízoszlop nyomása hat rá) és az nem fogja tudni a szivattyút bekapcsolni.

Fórum

5.00
11 értékelés
(11)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2022. 06. 03.
Tökéletesen működik.
2022. 03. 20.
2022. 03. 10.
Igazolt vásárlás
Minden patent!
2021. 02. 03.
Meg vagyok elégedve!
2020. 03. 01.
Telefonon kedves és szakszerű tájékoztatást kaptam. A kapcsolót könnyű volt bekötni, bár egy kis villanyszerelésre is szükség volt. Minimális használat alapján eddig azt hozza, amit kell.
2019. 07. 09.
Friss vétel, így hosszútávú tapasztalatom eddig nincs. Bekötése a mellékelt alkatrészekkel egyszerű. Csőrendszer helyes és tökéletes kialakítását igényli. Működése a leírásnak 100%-ban megfelel.
2019. 06. 18.
Igazolt vásárlás
Az áramláskapcsoló gyorsan megérkezett, bekötése egyszerű, tökéletesen működik!
A webáruház áttekinthető, a rendelés egyszerű! Csak ajánlani tudom mindenkinek!
2019. 03. 25.
A napokban rendeltem a cégtől a fentebbi áramláskapcsolót.
Kerti öntözéshez, direkt kifolyással.
A szivattyú kb 6 m-ről szív. Nyugvó vízszint 2.5 m.
Egy 220V-os Leo XJWm 90/46 szivattyúval kombinálva.
Szívó 5/4", nyomó 1", csap után 3/4" slag.
A kapcsoló, kapcsolgatás nélkül, tökéletesen működik, telibe nyitott csap mellett.
Szállítás gyors (MPL futár. Rendeléstől számított 2 munkanap ) Csomagolás megfelelő, rázkódás és ütésmentes.
A boltot, bátran merem ajánlani mindenkinek, aki online kíván vásárolni.
Tibor
2018. 03. 25.
Még nem építettem be az áramláskapcsolót, most van folyamatban a házikert öntözőrendszerének a kiépítése. Leo XJWm 15M - 90/55 víz szivattyúhoz vásároltam az áramláskapcsolót a biztonságos öntözőrendszer kalakításához. Bár eredetileg Pedrolló szivattyút kerestem, de az ár/értékarány miatt, és különösen a öntözőrendszer megtérülésének érdekében döntöttem a LEO gépészeti termékek mellett. Bízom benne, hogy jól döntöttem. Ezek a termékek 15-20 évet is kibírnak, ilyen megtérülési idővel számoltam. A szivattyubolt.hu webáruházban a termékválaszték jól áttekinthető, könnyű volt a kiválasztás és a rendelés. A fizetést követően hamar leszállították, nagyon elégedett vagyok. Az általam tervezett házikert öntözőrendszerhez a szükséges termékeket összesen négy webáruházban gyűjtöttem össze, figylemmel az termékárakra is. Az itt kiválasztott termékeket a legkedvezőbb áron ajánlották, ugyanolyan minőségben. Máskor is fogok innen vásárolni, ajánlom a webáruházat másoknak is!
2017. 04. 26.
Az elvarasomnak tökéletesen megfelelő készülék.
2016. 07. 28.
A vásárolt áramláskapcsoló beüzemelése egyszerű, a kezdettől fogva semmi probléma nincs vele.
A szivattyú teljesítménye 80 l/perc, 5-6 méterről szív, a készülék a nyomást 3 bar értéken tudja tartani ki-bekapcsolás nélkül.